Pašeračka Tereza si myslela, že kurvením bude bezpracně bohatá, řekl PL Schwarzenberg. Jako „nesčetné české holky“

22.03.2019 14:40

Karel Schwarzenberg se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil k případu Češky, kterou v Pákistánu za pašování heroinu odsoudili k téměř devíti letům vězení. Exministr zahraničí míní, že by jí stát měl pomoci. Přidal i poněkud peprný komentář.

Pašeračka Tereza si myslela, že kurvením bude bezpracně bohatá, řekl PL Schwarzenberg. Jako „nesčetné české holky“
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Schwarzenberg s tramvajemi, které jsou dnes historické, prý v mládí normálně jezdil po Praze

Česká diplomacie by se měla snažit vyvinout úsilí, aby dostala domů jak českého řidiče kamionu Jiřího Sagana z Francie, který byl odsouzen na dva roky za pašování migrantů, byť nejspíš nevěděl, že mu do kamionu vlezli, tak i mladou „společnici“ Terezu Hlůškovou, která byla v Pákistánu odsouzena na téměř devět let za pašování heroinu.

Serveru ParlamentníListy.cz to řekl bývalý šéf české diplomacie a čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Hlůšková se podle něho do současné situace dostala díky vlastní blbosti, což prý neznamená, že by jí stát neměl pomoci.

„Oba dva bychom se měli snažit dostat domů. Nevím, jestli panu Saganovi byla jasná právní situace ve Francii. Slečna Hlůšková spáchala bezpochyby zločin, ale mně se zdá díky mimořádné hlouposti,“ uvedl exministr. 

Anketa

Mělo by Česko usilovat o převoz pašeračky Terezy Hlůškové z Pákistánu do vězení u nás?

hlasovalo: 9767 lidí

Karel Schwarzenberg je pověstný svými občas peprnými komentáři a tím, jak dokáže verbálně pojmenovat věci tak, jak jsou. Nejinak tomu bylo i v tomto případě a kníže dodal i svérázný komentář k tomu, čím se Tereza Hlůšková zabývala před svým zadržením s kufrem plným heroinu.

„Jedna z nesčetných českých holek, kterým namluvili, že kurvením budou bez práce bohaté. Netuší, že tím se dostanou do víru, který je vždy stáhne ke dnu. Ale i ohromující pitomost není zlá vůle a stačilo by, aby si to odseděla doma,“ konstatoval Schwarzenberg pro ParlamentníListy.cz.

Česká občanka Hlůšková byla pákistánským soudem odsouzena před pár dny. Za necelých devět kilogramů heroinu pašovaného v kufru jí soud vyměřil trest odnětí svobody na osm let a osm měsíců. 

Případ ovšem zdaleka není u konce, neboť se odvolal státní zástupce, podle kterého dostala Češka trest nejen velmi mírný, ale dokonce pod hranicí, kterou stanovuje tamní zákon. Teoreticky by v cele mohla skončit na doživotí. 

Tento typ trestu není pochopitelně příjemný nikdy, o to méně v prostředí přeplněných pákistánských věznic, kde je krom nulového soukromí, všudypřítomné špíny, hmyzu a hlodavců i množství infekčních chorob nebo časté riziko znásilnění.

O případu hojně informují pákistánská, hlavně bulvární média. Pro ně je česká „modelka“, jak ji nazývají, lákavé sousto:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…