Pavel se chystá na volby. Debata s Babišem? Já diskutoval s ruským náčelníkem štábu...

04.02.2022 11:12

Když jsem zvládl debaty s náčelníkem generálního štábu Ruské federace po anexi Krymu, zvládnu i debaty s Andrejem Babišem (ANO). Generál Petr Pavel si věří na prezidentské debaty.

Pavel se chystá na volby. Debata s Babišem? Já diskutoval s ruským náčelníkem štábu...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Generál Pavel - video Spolu silnější

Prezident Miloš Zeman prožívá poslední úplný rok v úřadu prezidenta. Nejpozději v březnu 2023 úřad hlavy státu opustí a na Pražském hradě usedne jeho nástupce.

Generál Petr Pavel, který sloužil jak v Československé socialistické lidové armádě, tak na nejvyšším vojenském postu Severoatlantické aliance, se nepřímo hlásí o prezidentský úřad. Svou kandidaturu sice ještě definitivně nepotvrdil, ale už má k dispozici tým, kde nechybí ani stratég, který pomohl do úřadu hlavy státu slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové.

V rozhovoru pro server iDnes.cz dal najevo, že si na prezidentské debaty věří. I v případě, že by proti němu stál šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Odhady totiž naznačují, že by ve druhém kole proti sobě mohli stanout právě generál Pavel, před rokem 1989 člen komunistické strany, a Andrej Babiš, před rokem 1989 taktéž člen komunistické strany.

„Připravuji se na kandidaturu a nejen po zveřejnění včerejšího průzkumu padají otázky, zda obstojím v debatách, například s Andrejem Babišem. A já si v takovou chvíli připomínám ‚debaty‘ s náčelníkem generálního štábu Ruska po anexi Krymu a říkám si, že to asi nějak zvládnu,“ napsal generál Petr Pavel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…