Pavel se dnes poprvé v roli prezidenta zúčastní zasedání Bezpečnostní rady státu

12.04.2023 7:01

Pravidelného zasedání Bezpečnostní rady státu ve Strakově akademii se odpoledne zúčastní prezident Petr Pavel. Informoval o tom úřad vlády bez podrobností k plánovanému programu jednání. Dá se nicméně předpokládat, že se rada bude zabývat situací na Ukrajině napadené Ruskem, kterou prezident Pavel plánuje během dubna navštívit, a dopady této invaze.

Pavel se dnes poprvé v roli prezidenta zúčastní zasedání Bezpečnostní rady státu
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident ČR Petr Pavel

Bezpečnostní rada státu je stálým pracovním orgánem vlády pro koordinaci problematiky bezpečnosti země. Členy jsou v souladu se zákonem o bezpečnosti ČR premiér a další členové kabinetu podle rozhodnutí vlády. Právo účastnit se jednání má i prezident. Řádné schůze se konají nejméně jednou za čtvrt roku. Bývalý prezident Miloš Zeman se jednání neúčastnil.

Prezident dnes navštíví také generální štáb české armády, kde ho dopoledne přijme náčelník generálního štábu Karel Řehka. Diskutovat budou o směřování armády, modernizačních projektech a nových vojenských schopnostech. Budou se také zabývat aktuální situací na Ukrajině a vojenskou pomocí zemi. Hovořit budou i o aliančních plánech a revizi plánů české armády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…