Pavouk Martin Nejedlý. Sabina Slonková národu nakreslila, koho zamotal do svých nití

21.05.2015 22:07

Novinářka Sabina Slonková se na webu Neovlivní.cz zabývá osobou prezidentova „ekonomického poradce“ a podnikatele Martina Nejedlého. Chystá se jej prý zařadit do svého seznamu nejvlivnějších zákulisních hráčů české politiky a k tomu se rozhodla prezentovat jeho kontakty v podobě „pavučiny“ vztahů na nejrůznější vlivné lidi.

Pavouk Martin Nejedlý. Sabina Slonková národu nakreslila, koho zamotal do svých nití
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Nejedlý se zdraví s Jaromírem Duškem

„Před historicky první přímou volbou prezidenta jméno Martina Nejedlého většině lidí mnoho neříkalo. Dnes patří mezi nejbližší spolupracovníky hlavy státu, které asistuje například u rozhovoru s prezidentem Vladimírem Putinem,“ píše Slonková. Připomíná, že Nejedlý několik let žil v Rusku, poté ve spolupráci s Rusy založil firmu Lukoil Aviation Czech a již za Topolánkovy vlády získával výnosné zakázky na palivo pro státní aerolinky. Většinu kontaktů si prý ale vybudoval až v posledním roce- poté, co dostal Miloše Zemana na Hrad a stal se velmi vlivným poradcem.

Nejedlého pavouku přátel vládne Dimitrij Romaněnko, šéf české pobočky koncernu Lukoil a Nejedlého blízký přítel. Následuje Tomáš Hrdlička, který také podnikal v oblasti paliv, Slonková mu však přiřadila titulek „pražský kmotr, kamarád“.

Následují další osobnosti z Ruska- šéf železnic Vladimír Jakunin a víceprezident domovského „ruského“ Lukoilu Valerij Subotin. V dalších nitkách Nejedlého pavouka lze objevil například známé advokáty Miroslava Janstu a Daniela Volopicha, ministry Milana Chovance a Marcela Chládka, či bývalé ministry Jaroslava Tvrdíka a Aleše Řebíčka.

PAVUČINA MARTINA NEJEDLÉHO Z DÍLNY SABINY SLONKOVÉ ZDE

Mezi jeho kontakty mají být i vlivné osobnosti regionů ČSSD jako Michal Hašek, nebo pražská rodina Kočkových, nebo za těžařský byznys Jan Dienstl. Mezi Nejedlého akvizice samozřejmě patří celý současný Hrad v čele s prezidentem Milošem Zemanem. A též Miroslav Šlouf, o němž ale Slonková píše, že Nejedlého jako zkušený lobbista „udělal“ a ten jej následně od hlavy státu odřízl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…