Peake: Bárta chce mluvit do všeho. Je nervózní, když o něčem neví

16.03.2012 7:25

Soud s Bártou sice poškozuje českou politiku jako celek, ale zatím toho využívá jen opozice. Koaliční partneři se k VV chovají gentlemansky. V rozhovoru pro dnešní Právo to prohlásila vicepremiérka Karolína Peake, která se také domnívá, že Bárta sice politice rozumí, ale má tendenci plést se úplně do všeho, což mu nesvědčí. Peake je také připravena znovu kandidovat na předsedkyni strany.

Peake: Bárta chce mluvit do všeho. Je nervózní, když o něčem neví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake ve studiu OVM

Vicepremiérka Karolína Peake připouští, že soud s Vítem Bártou poškozuje nejen nejmenší vládní stranu, ale také koalici a českou politiku jako celek, Zopakovala také, že by se měl vzdát pozice předsedy klubu, pokud by ho soud v první instanci shledal vinným. Pokud by se v následném odvolacím řízení očistil, mohl vy se Bárta vrátit třeba i do funkce ministra. Nejen to prozradila v dnešním rozhovoru pro dnešní Právo. Znovu také popsala svůj vztah k Vítu Bártovi.

Je čas přemýšlet o funkci předsedkyně strany

Můj vztah k Vítu Bártovi byl vždycky kriticky přátelský. Za rozumnější považuji jeho ženu a kamarádku Kateřinu Klasnovou. Bárta je dynamo, tahoun, člověk, který politice velmi rozumí, ale snaží se žonglovat s příliš mnoha balónky najednou …. On má snahu mluvit do všeho. Je nervózní z pocitu, že jde něco mimo něj, popisuje guru VV Peake.

Soud s Bártou podle vicepremiérky zatím neblokuje jednání s koaličními partnery. Peake dokonce ocenila, že se vůči nejmenší vládní straně chovají koaliční partneři gentlemansky. Zopakovala též, že je připravena ucházet se o pozici předsedkyně strany, až nadejde doba volebního kongresu VV v příštím roce. Ke svolání dřívějšího volebního sjezdu prý zatím nevidí důvod.

Vicepremiérka si v závěru také rýpla do bývalých členů VV Jaroslava Škárky a Kristýny Kočí. Podle Peake je třeba do vrcholné politiky dosadit více kvalitních lidí. Všechny české politické strany se potýkají s jejich nedostatkem a pak musí do důležitých funkcí dosazovat tváře, jako byli Škárka nebo Kočí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …