Peake: Kauzu Kocourek musí vyšetřit policie. Nevysvětlil ji

13.11.2011 15:05

Odstupující ministr Martin Kocourek nedokázal dostatečně vysvětlit původ peněz, které se objevily na účtu jeho matky, a jeho případem by se tudíž měla zabývat policie. V dnešních Otázkách Václava Moravce to uvedla vicepremiérka Karolína Peake. Šéf resortu průmyslu a obchodu Kocourek se svého postu vzdal ve středu v reakci na to, že jeho matce přišlo na účet záhadných 16 milionů korun, jejichž původ nebyl schopen uspokojivě zdůvodnit.

Peake: Kauzu Kocourek musí vyšetřit policie. Nevysvětlil ji
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vicepremiérka vlády Karolína Peake

 ejí slova podpořil i šéf české pobočky Transparency International David Ondráčka. "Kocourkova tisková konference vejde do české politické mytologie jako pohádka o tom, jak Kocourek vysvětloval maminčiny peníze. To vysvětlení bylo nevěrohodné, proto by se na tu kauzu měly orgány činné v trestním řízení určitě podívat. Na to, odkud ty peníze skutečně přišly, jestli byly vydělány legálně..." uvedl.

Kocourek a ČEZ

Ondráčka také upozornil na Kocourkovo někdejší působení na postu předsedy dozorčí rady společnosti ČEZ, v dobách, kdy energetický gigant zadal řadu dodnes velmi sporných zakázek.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pivo za 70 Kč? Po zdražení vládou Čechy přešla chuť. Nebo jedou do Německa

17:17 Pivo za 70 Kč? Po zdražení vládou Čechy přešla chuť. Nebo jedou do Německa

Češi vloni vypili nejméně piva v historii. Oproti roku 2022 se jeho průměrná spotřeba na obyvatele s…