Peake: Vláda spočítá, co se jí povedlo. A pak si řekneme, co dál

20.11.2012 13:36

Po očekávaném jednání koaličních špiček K9 o revizi koaliční smlouvy vystoupili před novináře předseda poslanců ODS Zbyněk Stanjura, jeho kolega z TOP 09 Petr Gazdík a předsedkyně strany LIDEM Karolína Peake. Novináře seznámili s výsledky koaličního rokování.

Peake: Vláda spočítá, co se jí povedlo. A pak si řekneme, co dál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání vlády narozdíl od sněmovny vyniklo tedy hojnou účastí

„Proběhne důkladná revize toho, co se povedlo. Pak se zhodnotí, co z toho, co se naplánovalo, se ještě dá stihnout,“ popsala Karolína Peake další průběh revize koaliční smlouvy. „Budou realizovány úkoly, na které má vláda čas, peníze a vůli,“ dodala. Revizi by měla provést pracovní skupina, která vytvoří podklady pro další jednání K9, která následně změny v koaliční smlouvě potvrdí.

Otázky novinářů směřovaly i k obsazení Ministerstva dopravy. „V nejbližší době budu mít bilaterální jednání s panem premiérem, na kterém snad ten náš nešťastný koaliční spor vyřešíme,“ věří Peake. Nepotvrdila však spekulace, se kterými na svém blogu přišel předseda Věcí veřejných Vít Bárta, že novým ministrem bude Petr Moos z Dopravní fakulty ČVÚT. „Pan Bárta s námi nejednal, tak nevím, odkud to má," poznamenala Peake. O přerozdělení resortů se podle všech účastníků nemluvilo.

Řeč prý během jednání přišla i na problematiku sociálních karet. O revizi projektu se v posledních dnech hodně mluvilo a nyní všichni tři zástupci koaličních stran potvrdili, že by systém měl fungovat na bázi dobrovolnosti. „Pro ty, kteří zneužívají sociální dávky, to bude povinné - na tom je shoda,“ ujistil Zbyněk Stanjura. Dodal, že pokud systém bude dobrovolný, pak se bude jednat o moderní prostředek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…