Peake a Klasnová si padnou kolem krku, vtipkuje o scénáři konce světa Stín

02.12.2012 8:55

Přijde 21. prosince skutečně konec světa? Martin Stín, člen spolku Šalamoun, má jasno. „Ve skutečnosti svět nezanikne, ale ten den bude klíčovým bodem základního obratu v chování lidstva,“ napsal s nadsázkou a humorem pro ParlamentníListy.cz.

Peake a Klasnová si padnou kolem krku, vtipkuje o scénáři konce světa Stín
Foto: hns
Popisek: Mayský kalendář a konec světa

Místo sobectví, závisti, nenávisti, zavládne podle Stína všeobjímající láska a vzájemné porozumění. Vnějším příznakem změny budou prý nenápadné události s účinky, srovnatelnými se zemětřesením. A pro příklady nejde daleko.

„Tak například se uskuteční mimořádná konference KSČM, na které se komunisté přejmenují na tvrdošíjnou demokratickou levici, zřeknou se revolučního násilí jako nástroje boje o moc, diktaturu proletariátu označí za nepotřebné filozofické haraburdí a učení o třídní nenávisti nahradí doktrínou nutné spolupráce tříd pro obecné blaho,“ předvídá Stín.

Vše bude odpuštěno

Pokora zajisté převládne i ve vládních stranách, to je podle něj jisté. „Karolína Peake se svou stranou LIDEM požádá pokorně o přijetí zpět do Věcí veřejných. Dojatý Vít Bárta zaslzí a pouze vydechne: vše odpuštěno. Kateřina Klasnová se beze slova vrhne svědkyni ze své svatby kolem krku a Radek John pronese obřadný uvítací projev. Později natočí láskyplnou reportáž o cestě LIDEM tam a zase zpátky,“ píše.

Převratu se prý dočkáme i v řadách prezidentských kandidátů. „Jan Fischer se vzdá prezidentské kandidatury s vyjádřením, že jako dlouholetý člen normalizační kolaborantské KSČ si netroufá rušit posmrtný klid Tomáše G. Masaryka, jehož ostatky v zemi začaly jevit podezřelý neklid,“ míní.

Křesťanské hodnoty versus touha po penězích

Nad sebou se podle jeho slov zamyslí i představitelé církví „uvedených v seznamu obdarovaných v nedávno přijatém zákonu o tunelování státu ve prospěch církví (oficiálně se jmenuje jinak)“ a vyzvou poslance a senátory Parlamentu České republiky, aby urychleně přijali novelu zákona, předloženou koncem listopadu Věcmi veřejnými, a aby ušetřených více než 20 miliard korun využili na zlepšení životní situace důchodců, rodin s malými dětmi a na platy učitelů, lékařů a policistů.

Nakonec však od žertu v souvislosti se zmiňovanou novelou upouští. „Zajímavé bude stanovisko církví. Křesťanská pokora a úcta k chudobě a solidarita s potřebnými by je mohla přivést k podobnému postoji, jaký jsem žertem popsal v úvodu článku. Brzy poznáme, co váží více: zda touha po mamonu nebo křesťanské hodnoty,“ přemýšlí Stín.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…