Peake se u Moravce pochlubila: Z ministerstva vím, že Vojenské zpravodajství funguje dobře

16.06.2013 13:24

V Otázkách Václava Moravce se vicepremiérka Karolína Peake shodla s ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem, že v případě zatčení osob v čele s Janou Nagyovou šlo o selhání jednotlivců. Naopak šéf komunistů Vojtěch Filip vidí chybu v systému.

Peake se u Moravce pochlubila: Z ministerstva vím, že Vojenské zpravodajství funguje dobře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

„Je známo, že lidé, kteří jsou stateční v boji a nechají na sebe střílet, často postrádají civilní odvahu,“ odmítl Schwarzenberg, že by se jednalo o systémové selhání. Jmenoval hlavně Janu Nagyovou a obviněné generály. Podle něj jsou lidská selhání velmi častá.

Premiér podle předsedy TOP 09 selhal hlavně ve výběru svých spolupracovníků. „Já toto považuji za jednoznačné selhání Jany Nagyové a všech dalších, kteří se na této věci podíleli,“ doplnila Peake s tím, že je jasné, že na vině je i Nečas, který si ji do týmu vybral. Pak se pochlubila, že sama během svého týdenního působení na ministerstvu obrany poznala, že Vojenské zpravodajství u nás funguje a toto je pouhý exces.

Peake prohlásila, že Nagyová postupovala autokraticky a shodla se tak se Schwarzenbergem, že šlo o selhání jednotlivců. „Jak vrátíme kredibilitu Vojenskému zpravodajství?“ opáčil Filip, který je naopak přesvědčen, že selhal celý systém. Zatčení Nagyové podle něj nic neřeší.

Rovněž Bohuslav Sobotka z ČSSD uvedl, že jeho vláda bude muset vojenské zpravodajství reformovat. "Jestliže tu jsou takové neformální vazby, že vedení Vojenského zpravodajství plnilo příkazy paní Nagyové, tak to tak dál nejde," uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…