Pehe a scénář Hongkong proti Babišovi podruhé. Všichni rozumní lidé prý pochopili, jak to myslel

03.12.2019 17:44

Politolog Jiří Pehe se důrazně ohradil proti tvrzení Jiřího Ovčáčka, že vyzývá k násilí. Zkritizoval i servery, které prý jeho výzvu k protestům proti Andreji Babišovi (ANO) interpretovaly jako výzvu k násilí. Zmínil i server ParlamentníListy.cz. Rozhodl se vysvětlit, co měl opravdu na srdci. A věří, že všichni rozumně myslící lidé to pochopili.

Pehe a scénář Hongkong proti Babišovi podruhé. Všichni rozumní lidé prý pochopili, jak to myslel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pehe

Politolog Jiří Pehe na sociálních sítích napsal, že pokud chce česká společnost něco změnit, nebude stačit se jednou za čas sejít. Pokud chce opravdu politiky jako Andreje Babiše (ANO) nebo Miloše Zemana donutit k odchodu, musejí lidé do ulic vyrážet pravidelně, podobně jako v Hongkongu nebo v Chile.

Pehe a Ovčáček

Když si tento status přečetl mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček, interpretoval jej jako výzvu k násilí a na to měl Jiří Pehe potřebu zareagovat. Na blogu serveru Aktuálně.cz zdůraznil, že k násilí rozhodně nevyzývá. Rýpl si přitom do serveru ruské státní agentury Sputnik i do ParlamentníchListů.cz.

Lidé, kteří jen trochu myslí, pochopili, o čem tweet je. Tedy o tom, že Babiše jen těžko přinutí k odchodu občasné, byť masové demonstrace, ale snad jen každodenní, vytrvalé protesty. Jenže podle proruského dezinformačního serveru Sputnik ‚politický komentátor Jiří Pehe na svých sociálních sítích publikoval post, kde podle názoru Jiřího Ovčáčka zaznívají výzvy k otevřenému násilí a útoku na ústavní pořádek České republiky‘. A cituje Ovčáčkův tweet. ParlamentníListy.cz v textu uvozeném bombastickým titulkem ‚Válka a násilí! Babiš a EU: Poteče krev? Informace jsou jasné, co teď bude dál?‘ přispěchaly pro změnu s odkazem na můj tweet s reakcí Michala Haška. Ano toho Haška, který chtěl ve vnitrostranickém puči svrhnout řádně zvoleného předsedu své strany Bohuslava Sobotku,“ napsal Pehe.

Ať už různé servery píší cokoliv, na podstatě Peheho sdělení to prý nic nezmění. Stále si prý myslí, že má-li se v této zemi něco změnit a má-li odstoupit premiér, jenž může být ve velkém střetu zájmů, donutí ho k tomu jen velké pravidelné protesty. Nenásilné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…