Pehe sleduje dění kolem Klause: Tohle jsme zažívali jen s tajemníky KSČ

31.08.2013 19:55

Politolog Jiří Pehe si v komentáři uveřejněném na blogu Pehe.cz všímá dění okolo Václava Klause. Připomíná, že šéfka nového uskupení Hlavu vzhůru byla ochotna kandidovat i v barvách komunistů. Vzývání Klause navíc připomínalo chvalozpěvy na někdejší komunistické tajemníky, které jsme znávali před rokem 1989. Exprezidentovi prý jde o další oslabení ODS.

Pehe sleduje dění kolem Klause: Tohle jsme zažívali jen s tajemníky KSČ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pehe

„Hlavní role se ujala Jana Bobošíková, která je v povědomí veřejnosti zapsána především tím, že pod praporem vášnivého nacionalismu a antievropanství už kandidovala snad do všeho, do čeho lze u nás kandidovat, včetně dvou pokusů stát se prezidentkou země, z toho jednou jako kandidátka KSČM,“ poznamenává politolog.

V jednom šiku s Bobošíkovou stojí někdejší pražský primátor v barvách ODS Pavel Bém nebo expremiér Mirek Topolánek. Tentýž Topolánek, kterého Klaus v minulosti ostře kritizoval. Odborník k tomu poznamenává, že se Klaus ze strany svých stoupenců dočkal tolik chvalořeči, kterou jsme dříve slýchávali jen ve spojitosti s tajemníky KSČ. Klaus si však podle Jiřího Pehe spočítal, že by nevyhrál, a z přímé účasti na projektu vycouval.

Celý text Jiřího Pehe ZDE

Expert má za to, že exprezident sleduje jiný plán. Svým nepřímým angažmá v předčasných volbách hodlá prý ještě více oslabit ODS, aby po volbách mohl nastoupit jako její spasitel, např. ve volbách do Evropského parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…