Pekarová: Schodek 390 miliard je zločin! Rozvrat. Spolupráce s ANO nikdy

08.06.2021 8:05

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová nad vládou zlomila hůl. Rozpočet na příští rok, který připravuje ministryně financí za ANO Alena Schillerová, není podle Pekarové nic jiného než zločin. A současně vláda trýzní děti na školách tím, že je nutí nosit ve třídách roušky i když jsou pravidelně testovány.

Pekarová: Schodek 390 miliard je zločin! Rozvrat. Spolupráce s ANO nikdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Markéta Perkarová Adamová, volební lídryně pravicové koalice Spolu, koalice ODS, lidovců a TOP 09, v Praze, se obula do vlády Andreje Babiše (ANO).

Ministryně financí za ANO Alena Schillerová podle Pekarové nepáchá nic menšího než zločin.

„Vláda schválila parametry státního rozpočtu - schodek 390 mld. Tohle je fiskální zločin! Po úsporách ani vidu ani slechu. Rozvrátí finance a následně zkritizují ty, kteří tuhle pohromu budou muset řešit. Koalice Spolu má odpovědné hospodaření jako svou hlavní prioritu,“ vypálila na sociální síti Twitter.

A to není jediný problém, který má Babišova vláda na triku. Pekarová jí vyčítá i to, jak se chová k dětem ve školách.

„Roušky ve školách ne, roušky ve školách ano, roušky ve školách uvidíme. Z téhle vlády má člověk permanentní déjà vu. Děti se pravidelně testují, tak jim ze školy nedělejme traumatický zážitek. Snad vláda vezme rozum do hrsti a povinnost nosit roušky zruší,“ vyjádřila naději.

Za příštího premiéra by chtěla předsedu ODS Petra Fialu. A pokud bude prezident Miloš Zeman prosazovat po volbách za předsedu vlády Andreje Babiše, Pekarová tomu podle svých slov nebude jen nečinně přihlížet.  

„Petr Fiala 7 let vedl Masarykovu univerzitu a byl i ministrem školství. Naše koalice v něm má jednoznačnou devízu. Jakákoli spolupráce s hnutím ANO nepřipadá v úvahu a pokud pan Zeman bude po volbách jednat mimo rámec Ústavy, nebudeme se na to jen dívat,“ varovala.

Pekarová Adamová udeřila na vládu

Pekarová Adamová udeřila na vládu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…