Pekarová? Takový lhaní, jak za bolševika. Zásadní dohra Moravce

12.05.2021 8:45 | Ze sítí

Nedělní rozzuřený výstup Markéty Pekarové Adamové u shovívavě přihlížejícího Václava Moravce připomněl některým literární postavu stejného křestního jména. Konkrétně naivní a fanatickou svazačku Markétu z Kunderova románu Žert.

Pekarová? Takový lhaní, jak za bolševika. Zásadní dohra Moravce
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Markéta Pekarová Adamová (*1984, Litomyšl) je česká politička, od roku 2019 předsedkyně TOP 09

Anketa

Na čí straně stojíte v izraelsko-palestinském konfliktu?

hlasovalo: 15968 lidí

„Tak jsem si zpětně pustil poslední OVM a všechny prosím: Nikdy nevolte Markét z TOP 09. Tak obludný fanatický lhaní ve stylu bolševiků z 50. let jsem tady po roce 1989 nezažil. Kdyby Markét znal Kundera, vypadal by Žert úplně jinak,“ napsal známý komentátor Petr Holec.

Narážel tím na postavu zapálené svazačky Markéty v Kunderově románu, která nepochopila vtip svého kamaráda o marxismu, udala jej, a tím mu zničila celý život. Kontury této postavy vidí Holec právě v předsedkyni TOP 09 a lídryni pražské kandidátky SPOLU.

Pekarová Adamová se v nedělní Moravcově debatě značně vyřádila na ministru vnitra Janu Hamáčkovi, který podle ní slouží Moskvě. Volně propojovala vakcíny Sputnik, dostavbu Dukovan, prezidenta Zemana a ministra vnitra, až ji musely za přihlížení moderátora Václava Moravce oponentky Jana Maláčová a Olga Richterová krotit.

V nedělní debatě zaujal i moment, ve kterém Pekarová Adamová odmítala, že by Jana Hamáčka nazvala kvůli spekulacím o jeho cestě do Moskvy vlastizrádcem. „Já jsem pana Hamáčka neoznačila za vlastizrádce, já jsem řekla, že jeho chování bylo vlastizrádného charakteru a na tom nemám co měnit,“ vysvětlovala.

Osoba Markéty Pekarové Adamové je současně důvodem pro mnohé, dlouholeté členy ODS, proč položit stranickou legitimaci. Zejména proto, že předseda Petr Fiala dává předsedkyni nejmenší sněmovní strany vytrvale množství prostoru a na tiskové konference chodí prakticky vždy v jejím doprovodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …