Peklo v nemocnicích vrcholí. ČR překonává denní rekordy u hospitalizovaných i zemřelých

04.11.2020 22:31

Česká republika v úterý zaznamenala nejvyšší počet úmrtí pacientů s nemocí covid-19 za den od začátku epidemie, zemřelo 220 lidí. Nejvyšší od začátku epidemie je také počet hospitalizovaných, kterých je nyní zhruba 8 300. Během středy zatím přibylo 7 298 nových případů koronaviru, bilance je zhruba o pět set vyšší než v ten samý čas v úterý, píše iDNES.cz.

Peklo v nemocnicích vrcholí. ČR překonává denní rekordy u hospitalizovaných i zemřelých
Foto: pixabay.com
Popisek: Zdravotnictví, ilustrační foto

Jen za úterý stoupl počet hospitalizovaných o více než desetinu. Zhruba stejný byl i nárůst počtu pacientů ve vážném stavu, těch je nyní 1 244.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) očekává, že počet hospitalizovaných bude v následujících dnech stále stoupat. „Co teď zažíváme, je odraz toho, co se stalo před dvěma týdny. Jestli se situace začne lepšit, neuvidíme to dřív než za deset až 14 dní,“ dodal.

Podvečerní bilance nově nakažených potvrzuje trend posledních dní, pokračuje zpomalování nárůstu. Během středy zatím přibylo zhruba o tisícovku méně nakažených než minulou středu k večeru.

Snižuje se také podíl potvrzených případů na počtu provedených testů. Nejvyšší za celou dobu epidemie byl 25. října, kdy dosáhl zhruba 33,9 procenta. Podle posledních údajů klesl v úterý z pondělních 29,9 procenta na přibližně 29 procent.

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo počet testů za předchozí den, bylo jich 41 756.

Zásadní informace ohledně nějaké předpovědi, jak to bude dál s očekáváními, návratem do škol nebo s obchody, se dozvíme podle premiéra Andreje Babiše v pátek.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…