Petr Hampl napsal, proč podle něj rozeštvávají nás a Rusko. Kdo se bojí islámu, zatleská

26.04.2015 16:59

Sociolog Petr Hampl, jenž je zároveň členem Svobodných, podle vlastních slov konečně pochopil, proč jsou Západ a Rusko hnány do vzájemné konfrontace. Na sociální síti Facebook předestřel názor, který možná mnohé překvapí. Zmínil přitom tzv. sluníčkové lidi, vstřícné i k islamizaci Evropy. Pár ne právě lichotivých slov padlo také na adresu stranického života u nás.

Petr Hampl napsal, proč podle něj rozeštvávají nás a Rusko. Kdo se bojí islámu, zatleská
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hampl

Petr Hampl se prý teprve v sobotu dozvěděl zásadní informaci o tom, že Rusko mnohokrát čelilo útoku muslimských armád, které úspěšně odrazilo, a tím také zachránilo Evropu. Z toho pro Hampla plyne následující.

„Ta současná vlna propagandy, která se snaží zobrazit Rusko jako největší zlo v dějinách (a ideálně vyvolat válku) tak dává daleko lepší smysl. Rozeštvání Západevropanů (tam řadím i nás) a Rusů je prostě jen dalším tahem v partii o islamizaci Evropy,“ konstatuje Hampl, jenž opakovaně varuje před přílivem islámských běženců do Evropy. Ve svých varováních je poměrně radikální, hovořil např. o potápění lodí s uprchlíky, za což si vysloužil kritiku ze strany svých kolegů Svobodných. Někteří z nich dokonce požadovali jeho odchod ze strany.

„Sluníčkovým lidem“ se prý dosud dařilo rozeštvávat Rusko a Evropu. Následně podotýká, že tito lidé příliš nejsou ochotni vyjadřovat své názory v konstruktivních diskusích. Soudí tak podle toho, že se na konferenci niciativy Islám v ČR nechceme dozvěděl, jak poznáme umírněného muslima od radikála. Kritéria na to mohou být v zásadě dvě.

Umírněný muslim připouští svobodnou kritiku Mohameda a odmítá sňatkový apartheid, tedy připouští, aby se muslimka vdala za nemuslima. Hampla na tom zaujalo především to, že podobnou definici ještě neslyšel od oněch „sluníčkových lidí“. Pro ty je zřejmě umírněným muslimem každý, kdo zrovna neuřezává hlavu jinému člověku. Tak to alespoň vidí sociolog.

Osvěžující debatu platformy Islám v ČR nechceme, uvítal. „Jsem už totiž skoro zvyklý, že stranická diskuse spočívá v opakování naučených frází a šikanování těch, kdo jsou podezřelí, že se dogmat nedrží dost úzkostlivě,“ podotýká.

Z Facebooku Petra Hampla:

Konečně máme jasné kritérium odlišující tzv. umírněný islám od islámu agresivního. Za umírněného muslima je možné označit toho, kdo:
a) připouští svobodnou kritiku Mohameda,
b) odmítá sňatkový apartheid, tedy připouští, aby se muslimka vdala za nemuslima.

Zaznělo to na dnešní ideové konferenci Islám v ČR nechceme. Je zajímavé, že sluníčkoví kolaboranti mají sice plnou pusu práv umírněných muslimů, ale ještě nikdy nedokázali říct, koho za umírněného muslima považují. Skoro se zdá, že v jejich očích je umírněným muslimem ten, kdo momentálně nikomu neřeže hlavu ani neodpaluje bombu. Do kategorie „umírněný“ se tak vejdou i lidé, kteří schvalují vraždy a napomáhají jim.

Mimochodem, po delší době poprvé jsem byl poprvé zúčastněn takové diskuze o politických ideologiích, kde se proti sobě staví různá stanoviska, formulují se argumenty, zvažují pro a proti, férově posuzují fakta a otevírají se nesnadná témata. Prostě diskuze jako společné hledání pravdy. Bylo to hodně osvěžující. Jsem už totiž skoro zvyklý, že stranická diskuze spočívá v opakování naučených frází a šikanování těch, kdo jsou podezřelí, že se dogmat nedrží dost úzkostlivě.
Tak to nějak pospojujme dohromady, s kontextem, že Petru Hamplovi v týdnu nadávali do nácků a chtěli ho vylučovat od Svobodných
O tom jsme psali i u nás.

Velice zajímavá informace, kterou jsem se dozvěděl až včera. Brouzdal jsem si to a je to pravda. Od konce středověku do současnosti absolvovalo Rusko 20 válek proti Islámu! Nebýt Ruska, těžko by se Evropa ubránila.

Ta současná vlna propagandy, která se snaží zobrazit Rusko jako největší zlo v dějinách (a ideálně vyvolat válku) tak dává daleko lepší smysl. Rozeštvání západevropanů (tam řadím i nás) a Rusů je prostě jen dalším tahem v partii o islamizaci Evropy.

Když jsem tu souvislost neviděl já, který jsem absolvoval hodně kvalitní přednášky z ruských dějin (docent Veber), jak to mohl zaznamenat normální člověk? Další body pro sluníčka, tady nám dali na frak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…