Petr Lachnit: Pohádkový les Prahy 5 na Cibulce přilákal více než osm tisíc lidí

17.06.2018 8:39

K nejoblíbenějším akcím pro děti, jež pořádá městská část Praha 5 pod záštitou radního Petra Lachnita, se jednoznačně zařadil Pohádkový les, který si v sobotu 16. června nenechalo ujít více než osm tisíc lidí. Ti všichni na Cibulce zažili mnoho zábavy, dobrodružství a legrace. Přes 80 procent dětí přitom bylo z městské části Praha 5.

Petr Lachnit: Pohádkový les Prahy 5 na Cibulce přilákal více než osm tisíc lidí
Foto: Praha 5
Popisek: Radní Petr Lachnit s účastníky pohádkového lesa na Cibulce

Městská část Praha 5 pro děti a rodiče připravila speciální dětský pohádkový les s názvem Skřítkové a víly. Návštěvníci sobotního cibuleckého Pohádkového lesa vstoupili alespoň na jeden den do zakleté říše, plné čarokrásných rusalek, vodníků a skřítků. Na kilometrové trase lesoparkem Cibulka na ně čekaly pohádkové postavy a zvířátka ze začarovaného lesa. Děti u každého z nich musely plnit úkoly. Lovily larvy z mraveniště a donesly zrnka máku ke staré makovici. Pomáhaly vranímu skřetovi postavit domeček a hastrmánkovi rozpoznat jedovaté bylinky.

Po splnění všech úkolů dostali malí poutníci dárek z truhly u Stromu splněných přání. K úspěchu akce přispělo i krásné počasí a chutné občerstvení.

Tradičně Pohádkový les doprovodila i organizace Helppes se svými asistenčními pejsky. Návštěvníci se rovněž mohli seznámit s činností příspěvkové organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, jejíž pracovnice je seznamovaly se sociálními službami, které poskytují.

Možnosti participativního rozpočtu

Nechybělo ani představení odboru správy veřejného prostranství ÚMČ Praha 5, u kterého 1. zástupce starosty Martin Slabý vysvětloval možnosti participativního rozpočtu pro občany městské části a další projekty, týkající se veřejného prostoru na MČ Praha 5. Radní Jan Trojánek představil činnost obecně prospěšné společnosti Vzdělávací a informační centrum Prahy 5.

Mediálním partnerem Pohádkového lesa na Cibulce se stalo Rádio Blaník.

„Účast lidí několikanásobně předčila naše očekávání, jsme rádi, že se všichni dobře bavili a odnesli si spoustu zážitků z příjemně stráveného odpoledne. Radnice bude rozhodně takovéto aktivity i nadále podporovat,“ řekl redakci radní Petr Lachnit, který nad akcí převzal záštitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…