Petr Žantovský: Ódéesácké sliby chyby

25.10.2023 15:45 | Komentář

Takový podtitul by mohl mít čtvrtý díl rozprav Vladimíra Franty s Petrem Žantovským na You Tube. Otevírá se pohledem na vládní billboardy, na nichž premiér Petr Fiala jménem vlády slibuje samé konkrétní věci.

Petr Žantovský: Ódéesácké sliby chyby
Foto: Screen: YT vladimir franta
Popisek: Z pořadu O lecčems a mnohém. Vladimír Franta a Petr Žantovský.

Třeba že chce z Česka do deseti let udělat křižovatku Evropy. Že chce restartovat Česko. Že chce efektivní vládnutí. A řadu podobných nesmyslů. Jako bychom křižovatkou Evropy nebyli už od středověku, přinejmenším díky zeměpisné poloze. Jako bychom doteď spali někde v garáži a je nutné nás „restartovat“. Jako by sama ODS a další pětikoaličníci nebyli sami totálním protikladem „efektivního vládnutí“. Tak by se dal rozebrat páně premiérův plakát ještě dlouho, čehož se chopili uvedení diskutující a pustili do Strakovy akademie velice věcnou a argumenty nabitou houfnici, která by naopak měla probudit tamní dočasné obyvatele. A také občany, kteří si je tam, nepochybně v dobré vůli (bez ironie), ale jsouce obelhání předvolebními sliby posadili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Žantovský

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …