Petříček: ČR v Kolumbii podpoří centra pro uprchlíky z Venezuely

18.10.2019 21:13

Česká republika podpoří dvě centra pro nejchudší matky s dětmi, které uprchly z krizí zmítané Venezuely. Na twitteru to sdělil český ministr zahraničí Tomáš Petříček, který dnes v Bogotě končí třídenní návštěvu Mexika a Kolumbie. Šéf české diplomacie upřesnil, že Česko hodlá do uvedených dvou center investovat pět milionů korun.

Petříček: ČR v Kolumbii podpoří centra pro uprchlíky z Venezuely
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

Ministr přitom poukázal na to, že z Venezuely už uprchlo téměř pět milionů lidí. Z toho asi třetina zamířila do Kolumbie, „která jim nezabouchla dveře před nosem. Další přicházejí...“ napsal Petříček.

„Obdivuji, jak Kolumbie zvládá příval tisíců lidí denně. Během návštěvy předám humanitární pomoc České republiky, jejímž cílem je posílit kolumbijské instituce tak, aby se navýšily jejich kapacity k přijetí uprchlíků z Venezuely,“ uvedl ministr ještě před svou cestou do Latinské Ameriky.

Na programu jeho jednání v Bogotě byly kromě politické a humanitární krize ve Venezuele také mírový proces v Kolumbii, vzájemný obchod a možné otevření kolumbijské ambasády v Praze.

Před příletem do Bogoty jednal Petříček v Mexiku o obchodní spolupráci. Doprovázeli ho podnikatelé z obranného průmyslu a velitel vzdušných sil české armády Petr Hromek, který v zemi podepsal memorandum o bezpečnostní spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…