Petříček dnes představí svou vizi zahraniční politiky

18.10.2018 6:30

Nový ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) dnes v podvečer v debatě pořádané Asociací pro mezinárodní otázky představí svou vizi zahraniční politiky, oznámila ČTK.

Petříček dnes představí svou vizi zahraniční politiky
Foto: repro ČT
Popisek: Tomáš Petříček

Petříčka jmenoval prezident Miloš Zeman členem vlády v úterý, po třech a půl měsících, kdy kvůli sporu o jmenování Miroslava Pocheho zastával funkci současně s pozicí ministra vnitra šéf ČSSD Jan Hamáček.

Petříček v úterý po uvedení do úřadu řekl, že chce, aby Česko mělo sebevědomou zahraniční politiku. Za důležité považuje rozvíjení sousedských vztahů, a to hlavně s Německem, které je podle něj hlavním českým partnerem v EU. Petříček chce pracovat na českém ukotvení v Unii a NATO, které jsou základem pro bezpečnost země. Zároveň se chce angažovat v globálních organizacích a usilovat o dodržování mezinárodního práva.

Petříček se stal ministrem zahraničí poté, co ČSSD ustoupila z původní nominace svého europoslance Pocheho. Toho odmítl jmenovat Zeman mimo jiné kvůli jeho postoji k migraci, vztahu k Izraeli či působení v pražské komunální politice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…