Petříček ocenil hudebníka. Jmenoval jej velvyslancem dobré vůle

02.03.2020 23:04

Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček ocenil jazzového kytaristu Rudyho Linku funkcí Vyslanec dobré vůle. Díky ní má být umožněno šíření dobrého jména České republiky v zahraničí. V Česku Linka založil hudební festival Bohemia Jazz Fest, který se koná na historických náměstích českých měst.

Petříček ocenil hudebníka. Jmenoval jej velvyslancem dobré vůle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček, ministr zahraničních věcí

Anketa

Bojíte se koronaviru?

39%
61%
hlasovalo: 9794 lidí
O ocenění hudebníka informoval ministr zahraničí prostřednictvím sociální sítě Twitter. „Rudy Linka je novým českým Vyslancem dobré vůle. Tato čestná funkce by mu měla otevřít ještě více dveří při šíření dobrého jména naší země v zahraničí. Jako světoznámý jazzový kytarista a ředitel Bohemia Jazz Fest dokázal, že kultura spojuje lidi napříč národy a kontinenty,“ uvedl Petříček.

„Hudba je věc, která spojuje více než cokoliv jiného a nepotřebuje žádné vysvětlování. Funkce Vyslance dobré vůle si hodně vážím,“ podotkl pak při příležitosti ocenění Linka.


Devětapadesátiletý Rudy Linka v 19 letech odešel roku 1985 z Československa a přes Švédsko emigroval do USA. V roce 1998 jej čtenáři časopisu Down Beat Magazine zvolili jedním z nejlepších kytaristů.

Ocenění Vyslance dobré vůle je dle slov ministra určeno lidem, kteří chtějí dobrovolně pomoci šířit dobré jméno České republiky. Prvními Vyslanci dobré vůle se loni stali zakladatelka Asociace společenské odpovědnosti Lucie Mádlová, sedminásobná mistryně světa v bojových sportech Martina Ptáčková a choreograf česko-nigerijského původu Yemi A. D. Ocenění je vždy na jeden rok, avšak s možností prodloužení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…