Petříček pohřbil spolupráci s ANO: Do voleb a končíme s vámi

15.03.2021 22:51

Šéf české diplomacie Tomáš Petříček, který na dubnovém sjedu ČSSD vyzve Jana Hamáčka na souboj o vedení strany, se v rozhovoru pro server iDNES.cz rozpovídal o tom, že vládní koalice po podzimních volbách do Poslanecké sněmovny s hnutím Andreje Babiše nepřichází v úvahu.

Petříček pohřbil spolupráci s ANO: Do voleb a končíme s vámi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

Vláda se v době koronavirové pandemie utápí v mikromanagementu a chybí jí vize, co bude dál. To se podle Petříčka musí změnit a ČSSD by v tom měla sehrát zásadní roli. „Lidé od nás očekávají, že jim představíme, jak bude po covidu. Jak znovu zajistíme, aby měli občané v životě stabilitu, jistoty a hlavně naději,“ uvedl.

Do voleb proto musí jít ČSSD s novou vizí i novými lidmi. „Pokud bychom chtěli jít do voleb znovu s tím samým jako v minulosti, tak si myslím, že to skutečně nevrátí důvěru veřejnosti sociální demokracii. Osobně chci nabídnout na sjezdu alternativu,“ pokračuje ministr.

Celý rozhovor ZDE.

I přes rozepře ve vládní koalici si nemyslí, že by měla ČSSD opustit vládu. „Nejsem příznivcem prázdných gest, teď už musíme dotáhnout tuto spolupráci do konce. Ale po volbách musí sociální demokracie nabídnout úplně jinou podobu politiky,“ dodává.

Na místě je spolupráce s jinými politickými subjekty, než je Babišovo hnutí ANO. „Nedokážu si představit, že bychom pokračovali v nějaké koaliční spolupráci s hnutím ANO,“ uzavírá šéf diplomacie. ČSSD nyní dojednává předvolební spolupráci se Stranou zelených, některými představiteli odborů i s dalšími menšími levicovými stranami. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…