Petříček přinesl dobré zprávy. Záchrana českých studentů z Wu-chanu. Už víme více

28.01.2020 15:16

Ministr zahraničí Tomáš Petříček se na tiskové konferenci vyjádřil k šíření nebezpečného čínského koronaviru.

Petříček přinesl dobré zprávy. Záchrana českých studentů z Wu-chanu. Už víme více
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

Anketa

Chcete zrušit Českou televizi?

94%
6%
hlasovalo: 46897 lidí
„Já bych rád informoval, že náš občan hospitalizovaný ve Vietnamu, tak u něj nebylo potvrzeno nakažení koronavirem, takže už mohl opustit nemocnici,“ prozradil ministr před kamerami ČT a poděkoval českým diplomatům za to, že občanovi umožnili kontakt s rodinou.

Okomentoval také žádost českých studentů ve Wu-chanu, kteří mohou být evakuováni spolu s francouzskými občany. „Zároveň my řešíme logistické náležitosti toho přesunu a s ohledem na to, že to bude vyžadovat, aby byli 14 dní v izolaci,“ prozradil člen vlády s tím, že období karantény by čeští studenti absolvovali ve Francii.  

České úřady prý daly doporučení občanům České republiky, aby se vyhýbali čínským uzavřeným oblastem a aby zůstávali v kontaktu s českými zastupitelskými úřady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…