Petříčku! Já „prcáka“ nedostanu. Pavel Novotný opět přitvrdil vůči Rusku

20.12.2019 12:10

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) se znovu obul do Ruské federace, ale tentokrát zasadil ránu i českému ministrovi zahraničí Tomáši Petříčkovi (ČSSD).

Petříčku! Já „prcáka“ nedostanu. Pavel Novotný opět přitvrdil vůči Rusku
Foto: Repro tv.iDnes.cz
Popisek: Pavel Novotný v pořadu Rozstřel

Anketa

Chcete, aby Pavel Novotný byl předsedou vlády ČR?

3%
97%
hlasovalo: 7459 lidí
Zatímco ruský exprezident Boris Jelcin chápal sovětský vpád do Československa v roce 1968 jako chybný a omlouval se za něj, jeho nástupce Vladimir Putin to vidí jinak. Netají se tím, že rozpad Sovětského svazu, k němuž Jelcin přispěl, považuje za tragédii, a nelíbí se mu, když je Sovětský svaz kritizován za to, že jeho vojáci na našem území zavraždili několik lidí a to nikoli v čase války před 8. květnem 12945, ale v srpnu 1968.

Čeští poslanci prohlásili 21. srpen za významný den právě proto, aby připomněli mrtvé, jejichž krev mají na rukou okupanti z roku 1968 – a ruští oficiální představitelé protestovali. Tentokrát však i prezident Miloš Zeman konstatoval, že do toho Ruská federace jako nástupnický stát po Sovětském svazu nemá co mluvit.

Jiří Ovčáček o 21. srpnu 1968

Také starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) dal najevo, že se Rusům nehodlá omlouvat za slova, která pronesl o nich nebo o činech z ruské minulosti. Za pravdu se podle jeho názoru není třeba omlouvat. Je mu prý jen líto, že ho k omluvě vyzývá i český ministr zahraničí Tomáš Petříček z ČSSD.

Sepsal proto oficiální dopis, kde vysvětlil, že se Ruské federaci a jejím představitelům nehodlá omlouvat. Ani když ho k tomu vyzývá český ministr zahraničí.

„Vážený pane ministře, naštval jste mě už minule,“ pustil se Novotný do Petříčka zhurta, když si vzpomněl na to, že Petříček neschvaluje záměr městské části vybudovat zde pomník vlasovcům. Ale až dosud se držel zpátky, protože Petříčka má rád jako alespoň trochu rebelujícího ministra ve vládě, která svou moc opírá o komunisty. Ale tentokrát už mlčet nebude a nahlas řekne, že se neomluví za výrok, že by ruského ministra obrany měli pověsit.

„Já si luxus formulovat věci beze strachu, že dostanu ‚prcáka‘ (skvostný termín mého táty, sorry, ale hodí se) od předsedy vlády, který dostane prcáka od prezidenta republiky, dovolit mohu. Je od vás zcela výstižné vyvíjet na mě tlak poznámkami o tom, ‚že si to musí vyřídit ODS‘,“ stojí v dopise určeném Petříčkovi.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Očekával by spíš, že se ruská strana omluví za slova politika Vladimira Žirinovského, že měl Stalin Čechoslovákům „zavřít huby“.

Následně zmínil pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) a starostu Prahy 6 Ondřeje Koláře z TOP 09.

„Podle mě je příčinou pozornosti, které se dostává Kolářovi, Hřibovi, mé osobě a bezvýznamným Řeporyjím, jen a jen to, že mluvíme z duše většiny,“ konstatoval také Novotný s dovětkem, že kdyby Petříček dělal svou práci, nemusel by ji dělat Pavel Novotný, „nemotorné, vulgární hovado“, jak sám sebe nazval.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…