Pfizer se Rathově poradkyni omlouvat nemusí

30.08.2011 21:26

Farmaceutická společnost Pfizer se nemusí omluvit bývalé poradkyni Davida Ratha (ČSSD) Evě Klimovičové ani jí zaplatit 150 milionů korun, které požadovala. Rozhodl o tom odvolací pražský vrchní soud, který tak potvrdil dubnový verdikt Městského soudu v Praze.

Pfizer se Rathově poradkyni omlouvat nemusí
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Klimovičová Pfizer zažalovala kvůli tomu, že firma podle ní zveřejnila záznam ze společného jednání. Nahrávka, která měla sloužit jako důkaz údajné korupce, prý žalobkyni překazila obchody. Odvolací senát vedený soudkyní Ludmilou Říhovou v úterý rozhodoval pouze o části původně podané žaloby. Rathova exporadkyně totiž vzala kvůli soudním poplatkům svůj požadavek na 149 milionů zpět.

Nedostane peníze, ani omluvu 

Neuspěla však ani s nárokem na omluvu a jeden milion korun. Říhová zamítla její odvolání a ztotožnila se s výrokem prvoinstančního soudu, podle kterého se nepodařilo prokázat, že autorem nahrávky byla právě firma Pfizer.

Na počátku celého případu byl tříminutový záznam skryté kamery, který odvysílala Česká televize. Na nahrávce hovoří Klimovičová se zástupcem firmy Pfizer Alešem Prokopenkem. Podle reportáže po něm žádala, aby investoval peníze do reklamy v časopisu České lékařské komory (ČLK) Tempus Medicorum.

Čtěte více:
Exkolegyně Ratha je očištěna od korupce. Připadala jsem si jako trpaslík, říká
Bývalé Rathově poradkyni soud milionové odškodné nepřiznal

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…