Pirát Vymazal smazal svůj dluh za elektřinu. Zisk z těžby kryptoměny věnoval na charitu

25.05.2018 22:02

Poslanec Pirátské strany Tomáš Vymazal, který loni těžil v poslaneckém bytě po dobu tří týdnů kryptoměnu, čímž zvýšil energetickou náročnost poslaneckého bytu o 1120 korun, už tuto částku Sněmovně zaplatil. Výnos v hodnotě 4434 korun se rozhodl věnovat Jídelně Kuchařek bez domova. Kvůli kauze měl dnes poslanecký klub Pirátů mimořádné zasedání, na facebooku pak odpoledne strana zveřejnila Vymazalovo vyjádření.

Pirát Vymazal smazal svůj dluh za elektřinu. Zisk z těžby kryptoměny věnoval na charitu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

„Za své jednání se omlouvám a zavazuji se k tomu, že se podobné pochybení již nebude opakovat,“ napsal Vymazal. Pochybení prý odčiní tvrdou prací ve Sněmovně.

Poslanec těžil kryptoměnu Zcash. Výtěžek za 21 dní byl podle něj 1,26 Zcash, z čehož 19 procent tvořil výkon zapojený v poslaneckém bytě. Podotkl, že tedy v poslaneckém bytě vytěžil 0,23 Zcash. „Teoretický nejvyšší kurz Zcashe k dnešnímu datu je 876,31 amerických dolarů, což pro 0,23 Zcash znamená nejvyšší možný výnos v hodnotě 4434 Kč,“ vypočítal.

Částku se rozhodl věnovat Jídelně Kuchařek bez domova. „Dělá mnoho dobré práce pro ženy, jež se ocitly v náročné životní situaci,“ dodal.

Následně se Vymazal vyjádřil také ke své regionální asistentce Petře Vymazalové, jež je jeho švagrovou. „Dotyčná paní prošla transparentním výběrovým řízením a svou práci řádně vykonává. Aby však nebyl ani stín podezření z nepotismu, budu ji nadále platit z vlastního platu. Za své jednání se omlouvám a zavazuji se k tomu, že se podobné pochybení již nebude opakovat. Jsem si vědom, že své pochybení mohu odčinit jedinou věcí: tvrdou prací ve Sněmovně. V tuto chvíli například pracuji na legislativě, která má bránit šmírování občanů bezpečnostními složkami,“ poznamenal Vymazal s tím, že si je vědom toho, že tvrzení o topení znělo hodně trapně, ale je to pravda. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…