Pirát je šokován, že teroristé dělají bombové útoky. Teď bychom měli začít nakupovat vojenské vybavení

27.08.2021 16:29 | Rozhovor

Pirát Jan Lipavský volá po udržení tempa modernizace české armády. Situace v Afghánistánu podle něj ukazuje, že budeme potřebovat k zajištění bezpečnosti armádu s moderním vybavením. NATO podle něj v Afghánistánu zajistilo dvacet let relativního bezpečí, ale tato doba teď končí a je třeba se připravit na to, co bude dál.

Pirát je šokován, že teroristé dělají bombové útoky. Teď bychom měli začít nakupovat vojenské vybavení
Foto: flickr.com
Popisek: Jan Lipavský (Piráti)

Místopředseda sněmovního výboru pro obranu a bezpečnost pirát Jan Lipavský má za to, že bombový útoku u kábulského letiště v Afghánistánu je naprosto šokující.

„Ona už přicházela určitá srovnání ze strany spojenců, takže se něco tušilo, ale nikdy nevíte, kdy ti teroristé udeří. Podle mě to znamená jediné, že celý ten proces (evakuace) bude urychlen a samozřejmě to pro některé Afghánce znamená, že se na ně asi už nedostane. To je asi závěr, který bych si z toho udělala já, protože ta vůle setrvat na kábulském letišti se bude snižovat, ačkoli asi uslyšíme slova o tom, že se nenecháme zastrašit,“ poznamenal Lipavský v rozhovoru pro Rádio Z.

NATO si podle něj koupilo 20 let bezpečnosti svým angažmá v Afghánistánu, ale Tálibán není podle Lipavského dost silný na to, aby sám dokázal zajistit podobnou bezpečnost. O to víc by podle Lipavského mělo Česko investovat do své armády a modernizovat ji tak, jak bylo v plánu, např. nakoupit nová bojová vozidla pěchoty. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…