Piráti: Smích? Myslíme to vážně! Boj o zmrzlinu nabral grády

05.08.2021 14:48 | Ze sítí

Dnes si premiér Babiš začal Piráty dobírat kvůli jejich „ideologicky vhodné“ zmrzlině. A Piráti se ozvali a začali potvrzovat, jak jim záleží na životním prostředí a že volit zmrzlinu podle toho, jakou má uhlíkovou stopu, je správné. „Piráti logicky odmítají kvůli kampani na nanuky spotřebovat mléka jako 2 lidi za celý život,“ prohlásil ústecký Pirát Blažej a přidali se další. Primátor Hřib se dokonce nechal slyšet, že si premiér nemá „zbaběle“ dělat kampaň na Praze. A pokud chce Prahu řešit, tak prý napřímo, v duelu.

Piráti: Smích? Myslíme to vážně! Boj o zmrzlinu nabral grády
Foto: Repro Youtube
Popisek: Jahodová zmrzlina - ilustrační foto

Jak jsme již informovali, další výpad premiéra Andreje Babiše vůči České pirátské straně byl veden přes zmrzlinu. „Už jste četli, jak Piráti vymýšleli ideologicky správnou zmrzlinu? Něco tak šíleného si snad nikdo z nás neumí představit. Řešili uhlíkovou stopu, kterou mají naše krávy, stejně jako všechny krávy světa, a za žádnou cenu nechtěli zmrzlinu z jejich mléka. Takže jsem se rozhodl, že my budeme mít naši klasickou českou vanilkovou a čokoládovou. Jednak jsou samozřejmě nejlepší a kromě toho jsou to moje nejoblíbenější,“ oznámil Babiš a zval na sobotní volební setkání v Průhonicích.

Piráti ovšem nenechali výzvu bez odezvy a ke své starosti o životní prostředí se přihlásili. „Jsme rádi, že se u nás inspirujete. Kdybyste nás poslouchal během pandemie, nemuselo zbytečně umřít 30 000 lidi. A máte pravdu, na klimatu a životním prostředí nám záleží,“ potvrzoval poslanec Jan Lipavský.

Stejně tak je ráda ostravská zastupitelka Veronika Murzynová. „Pirátům  záleží na ekologické stopě toho, co rozdáváme, stejně jako na zdraví lidí, proto jsme zvolili šetrnější variantu nanuku,“ vysvětlila.

Dále se ozval ústecký zastupitel Lukáš Blažej, kterému také leží na srdci uhlíková stopa zmrzliny. „Piráti logicky odmítají kvůli kampani na nanuky spotřebovat mléka jako 2 lidi za celý život. A premiér si najust řekne, že on teda bude vozit suroviny přes půl světa a zatahovat do toho nacionalismus. Není divu, že stát tolik selhal v pandemické krizi, když ho řídí klaun,“ prohlásil. Ovšem nevysvětlil, proč by Babišovy nanuky měly být z mléka dovezeného přes půl světa.

Anketa

Kolik dle vás existuje pohlaví?

98%
hlasovalo: 18865 lidí
Do Babiše se opřel také primátor Prahy Zdeněk Hřib a i on zmínil zmrzlinu. Vyzval Andreje Babiše, aby si nedělal „zbaběle“ kampaň na Praze, kterou Hřib řídí. „Pro Pražany jste za celou dobu neudělal vůbec nic. Trestáte je akorát za to, že vás tady nevolí po vašem fiasku s vaší primátorkou. Vaše dostavba Pražského okruhu je v nedohlednu a vaše sliby Pražanům ohledně majetkových směn jste schopný porušit hned po podání ruky,“ obviňuje premiéra.

„Že se nestydíte akorát pořád jen lhát a nehryže vás svědomí za to, jak jste během koronaviru rozvrátil naši zemi. Kdybychom neměli tak neschopného premiéra, nemuseli jsme mít nejvíc obětí na počet obyvatel nebo rekordně dlouho zavřené děti doma bez možnosti chodit do školy,“ pokračuje Hřib. Babiš má prý skončit s manipulacemi a jít psát knihy, které nepíše, a „točit zmrzlinu“.

„A jestli chcete řešit Prahu přímo, vyzývám vás opakovaně k veřejnému duelu. Můžeme to probrat bez toho, abyste se schovával za svůj marketingový tým,“ vyzval nakonec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …