Piráti a STAN se prý sbližují

10.02.2020 8:07

Starostové a Piráti. Spojení, které by mohlo fungovat, nebo naopak dvě protichůdná uskupení, která by spolu nevyšla? To nyní obě strany zjišťují. Píše o tom server Seznam Zprávy.

Piráti a STAN se prý sbližují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš

Piráti Starostům a nezávislým nabízejí odborné zázemí, těsnější společnou přípravu nad zákony a s tím spojený také společný postup v případě, že z obou stran vzejdou podobné návrhy. Předseda Pirátů Ivan Bartoš uvádí, že to, že si jeho strana s hnutím STAN v Poslanecké sněmovně rozumí, je zřejmé. 

To, že se skutečně představitelé stran setkali, je sice pravdou, o setkání se však mluví opatrně. Šlo prý jen o neformální diskusi u čaje a kávy. „Řekli jsme si, že spolupráce nefunguje, jak by fungovat mohla, abychom netříštili síly,“ uvedl k tomu lídr STANu Vít Rakušan.

Zároveň však dodal, že se s Piráty rozhodně nedohodli na nějaké exkluzivitě. Podobně chce STAN podle jeho slov spolupracovat i s ostatními kluby. Sněmovní kuloáry totiž mimo jiné řeší i to, co Piráti vlastně svou nabídkou spolupráce zamýšlejí – jestli chtějí vyjít z izolace, nebo se chtějí vlastně zbavit Starostů tím, že je „pozřou“. 

A navíc mezi Starosty jsou stále mnozí, kteří by se raději spojili s TOP 09. Tam to ale skřípe, například loni se Starostové s topkou rozhádali, když se jim nepodařilo dohodnout spolupráci v regionech před krajskými volbami. Obdobně však skončila starostensko-pirátská kandidátka v Olomouckém kraji, kde nyní však opětovně zástupci obou stran zasednou k jednacímu stolu. Nemohou se ale domluvit, která ze stran obsadí pozici jedničky. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…