Piráti asi do voleb v Liberci kandidátku nepostaví, nemají lidi

14.04.2018 6:45

Česká pirátská strana zřejmě do podzimních komunálních voleb v Liberci nepůjde. V krajském městě nemá dost lidí na sestavení samostatné kandidátky a o spojení s jiným politickým uskupením neuvažuje. Novinářům to dnes řekl předseda strany v Libereckém kraji Ondřej Kolek.

Piráti asi do voleb v Liberci kandidátku nepostaví, nemají lidi
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

„My chceme podat co nejlepší výkon, nabídnout co nejlepší program s lidmi, kteří budou ochotni zastávat uvolněné funkce, to znamená dělat tu politiku v případě zvolení na plný úvazek a bohužel v současné situaci nemáme dost pirátů, kteří by to byli ochotni dělat. Pracujeme ale na vybudování místní buňky, místní pirátské základny,“ řekl Kolek.

Piráti se podle něj chtějí připravit na to, aby mohli za dva roky postavit samostatnou kandidátku do krajských voleb a za čtyři roky jít znovu do těch parlamentních. V letošních komunálních volbách už jsou jisté samostatné kandidátky Pirátů v Jablonci nad Nisou, České Lípě, Turnově, Železném Brodě nebo Semilech.

Před čtyřmi lety lety kandidovali Piráti v Libereckém kraji v komunálních volbách jen v několika městech. Největší úspěch měli v České Lípě, kde se do zastupitelstva dostali dva kandidáti, dalšího zastupitele mají Piráti v Mimoni.

V loňských volbách do Poslanecké sněmovny skončili Piráti v Libereckém kraji na třetím místě za ANO a Starosty a nezávislými, když pro ně hlasovalo 11,42 procenta voličů. Ve Sněmovně tak mají krajští Piráti jednoho svého zástupce – Tomáše Martínka z České Lípy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …