Piráti budou v Praze jednat o změnách stanov a o přípravě na volby. Hlasovat budou moci i ti, kteří zůstanou doma

22.08.2015 6:14

Členové České pirátské strany se dnes sejdou v Praze na svém celostátním fóru, což je nejvyšší stranický orgán. Ti, kteří do Prahy nedorazí, budou moci jednání sledovat na internetu a elektronicky také hlasovat. Straníci budou jednat mimo jiné o fungování své partaje, změně stanov či o přípravách na krajské volby, které se uskuteční příští rok.

Piráti budou v Praze jednat o změnách stanov a o přípravě na volby. Hlasovat budou moci i ti, kteří zůstanou doma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předvolební akce České pirátské strany s cílem požádat úředníky magistrátu, aby neskartovali dokumenty a smlouvy, které Praha v minulosti uzavřela ještě před nástupem Pirátů do funkcí pražských zastupitelů.

Česká pirátská strana vznikla v roce 2009. Nyní má kolem 440 členů. V loňských komunálních volbách získala čtyři křesla v pražském zastupitelstvu, které má 65 členů. Zástupce má i na některých radnicích. Volby vyhrála v Mariánským Lázních, kde jí připadl post starosty. Do Senátu se dostal společný kandidát pirátů a zelených Libor Michálek.

Straníci dnes budou mimo jiné mluvit o tom, v jakých krajích by mohli piráti příští rok kandidovat. Členy čeká diskuse o financování, činnosti jednotlivých odborů či profesionalizaci strany. Hlasovat budou i o změně stanov. Na pražské zasedání se do pátečního odpoledne registrovalo asi pět desítek straníků. Ti, kteří do metropole na fórum osobně nedorazí, dostanou vždy před hlasováním upozornění. Svůj hlas budou moci poslat elektronicky.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mrazivé: Fico tušil, co se stane

17:46 Mrazivé: Fico tušil, co se stane

Jen čekám, kdy se tato frustrace přetaví ve vraždu. Toto řekl Robert Fico o voličích Progresivního S…