Piráti mají podle Bartoše ambici vyhrát komunální volby v Praze

04.09.2018 13:40

Piráti mají podle svého předsedy Ivana Bartoše ambici vyhrát komunální volby v Praze. Uspět chtějí také v dalších krajských městech. Bartoš to dnes řekl při zahájení kampaně před obecními a senátními volbami. Piráti slibují otevřené radnice, dostupné bydlení, transparentní rozhodování, zapojení občanů do řízení města a skoncování s klientelismem, píše ČTK.

Piráti mají podle Bartoše ambici vyhrát komunální volby v Praze
Foto: Vít Hassan
Popisek: Happening Pirátů s názvem Zachraňte internet! proti návrhu evropské směrnice o copyrightu. 26. 8. na Palackého náměstí v Praze

„My máme skutečně ambici vyhrát volby v Praze. Podle posledních průzkumů Piráti jsou jasnými favority,“ prohlásil Bartoš. Piráti jsou podle průzkumu agentury Kantar TNS pro Českou televizi s 21,5 procenta v hlavním městě nejpodporovanější stranou, zatímco hnutí ANO by získalo 14 procent.

„V každém městě, kde stavíme kandidátku, je pro nás úspěch být nejen lepší, než jsme byli v minulých komunálních volbách, ale být lepší, než jsme byli v posledních volbách do Poslanecké sněmovny,“ dodal. Piráti postavili do letošních komunálních voleb tři tisícovky kandidátů ve 165 městech a obcích.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Prakticky všichni pirátští lídři v krajských městech slibovali, že skoncují s klientelistickými vazbami stávajících komunálních politiků. „Lidé, kteří sedí na radnicích, jedou svůj byznys 20 nebo 25 let,“ řekl Bartoš. Jako příklad uvedl pražského sociálního demokrata Karla Březinu. Dvojka českobudějovické kandidátky Pirátů Zuzana Kudláčová zmínila zase podnikatele Pavla Dlouhého, známého pod přezdívkou „kníže z Hluboké“.

Výsledek Pirátů v souběžných senátních volbách nechtěl Bartoš odhadovat s tím, že vedle vlastních kandidátů, jako je pražský senátor Libor Michálek, Piráti, podporují v některých obvodech i adepty jiných uskupení.

Piráti do voleb vyrazili s heslem Držíme kurs, ale také Na Prahu změny nebo českobudějovickým Otočíme kormidlem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…