Piráti plánují v Praze vyčmuchat a osolit majitele prázdných bytů. Velký krok k likvidaci celé strany, kvituje novinář Plesl

28.03.2019 16:39

Piráti rozčílili svého koaličního partnera v Praze. Důvodem je to, že chtějí skrze odběr elektřiny ve spolupráci s Pražskou energetikou zjistit, kolik má hlavní město prázdných bytů. Následně by se jejich majitelům mohla zvýšit daň z nemovitosti. Píše o tom server Novinky.cz. Na tyto plány také reaguje na svém facebookovém profilu šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl.

Piráti plánují v Praze vyčmuchat a osolit majitele prázdných bytů. Velký krok k likvidaci celé strany, kvituje novinář Plesl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

Návrh primátora Zdeňka Hřiba ohledně analýzy o prázdných bytech se nelíbí například TOP 09. „Špehování soukromých bytů prostřednictvím elektroměrů považuji za nepřijatelný zásah do soukromí,” zmínil za TOP 09 Jiří Pospíšil. Pirátský radní Adam Zábranský se však brání, že rozhodně k únikům osobních dat či zásahům do soukromí nedojde. „Špehování bychom nedopustili,“ zmínil.

Původní text ZDE

Obdobný návrh, kdy by vlastníci prázdných bytů měli platit vyšší daň, přinesli již před komunálními volbami komunisté. A právě spojení s nimi pronesla pro server Novinky.cz místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija. „Zásadně nesouhlasím s nápadem Pirátů zvýšit lidem daň z nemovitosti z prázdných bytů nebo je špehovat prostřednictvím elektroměrů. Tyhle komunistické praktiky by měly byt dávnou minulostí,” uvedla Udženija.

Kdo se však diskuzi o tomto nápadu nebrání, je koaliční partner Praha Sobě. „Je dobré mít data o tom, jak na tom Praha je a toto může být jedna z cest,” řekl Novinkám šéf pražských zastupitelů a starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

A právě na to reaguje šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl. „Piráti v Praze. To je to nejlepší, co mohl Bartoš udělat pro vlastní likvidaci a pro likvidaci Čižinskýho,“ poznamenal.

„Rád bych upozornil Piráty, že na Orlíku nikdo nebydlí,“ dodal vzápětí. A poznamenal i následující: „Aby to pražská koalice dotáhla do úspěšného konce, je třeba: zakázat ve městě vozidla se spalovacími motory, zrušit a zakázat supermarkety, zakázat prodej masa a masných výrobků, zavést nepodmíněný příjem, zrušit soukromé vlastnictví bydlení, instalovat ve všech obecních bytech sledovací systémy, zavést systém sociálního kreditu, srovnat příjem na jednotnou hladinu, zrušit soukromé vlastnictví medií, zakázat nad Prahou leteckou dopravu, povinné jesle od dvou let, povinnou účast na sousedských slavnostech, povinnou účast na výsadbě zeleně, povinné štěstí. Long live Matěj Stropnický.“

„ČSSD těžce zaspala. Marxe jí vyfoukli Piráti a katoličtí komunisté z Prahy 7 Sobě. S podporou Miroslava Kalouska,“ dodal také. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…