Piráti schválili vedení kandidátky. Chtějí spolupracovat celoevropsky

09.02.2014 17:36

Česká pirátská strana o víkendu zvolila v primárních volbách prvých pět míst své kandidátní listiny do nadcházejících voleb do Evropského parlamentu. Zbývající kandidáti by měli vzejít z pokračujících primárních voleb do konce měsíce.

Piráti schválili vedení kandidátky. Chtějí spolupracovat celoevropsky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý předseda Pirátů Ivan Bartoš, NEPOUZIVAT

Strana to uvedla ve svém tiskovém prohlášení s tím, že „v kampani Piráti spolupracují celoevropsky". Se společným programovým základem totiž kandiduje přibližně dalších 20 pirátských stran z různých zemí Evropské unie.

Prvním mužem na kandidátní listině se stal předseda strany Ivan Bartoš. Následuje jej Marcel Kolaja, odborník na svobodný software, s Markétou Gregorovou, vedoucí zahraničního odboru Pirátů. Čtvrtým v pořadí na listině je informatik Vojtěch Pikal, vedoucí administrativního odboru Pirátů a vedoucí pětku uzavírá teolog Tomáš Tožička z hnutí Zelení, jež spolupracuje s Klíčovým hnutím Táni Fischerové.

  • Celé tiskové prohlášení si můžete přečíst ZDE.

„Piráti kromě společného evropského programu, který akcentuje typická témata mezinárodního pirátského hnutí, jako jsou svoboda, právo na soukromí, reforma copyrightu či zabránění sledování občanů, přináší i další zásadní body. Informační otevřenost vůči občanům České republiky, transparentnost evropské politiky, či návrhy na řešení dlouhodobě dluhových rozpočtů na úrovni EU i členských států. Jejich postoj lze označit za eurokritický. Vystupovat z EU nehodlají,“ píší Piráti ve svém prohlášení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…