Pitomí novináři fandí Kalouskovi a píší kraviny, naznačil Zahradil z ODS

04.07.2013 10:01

Europoslance ODS Jana Zahradila už rozčiluje, jak média neustále vykreslují ministra financí Miroslava Kalouska jako bojovníka za demokracii. Zejména mu vadí historka o "Kalouskově cisterně", heroicky popisující ministrův boj proti vydání podnikatele Alexeje Torubarova ke stíhání do Ruska. Podle něj se jedná zjevně o "kravinu", kterou ale novináři stále rozšiřují.

Pitomí novináři fandí Kalouskovi a píší kraviny, naznačil Zahradil z ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

Text na serveru iDnes.cz informuje, že v Rusku byl propuštěn z vězení podnikatel Alexej Torubarov, který byl v květnu vydán z České republiky, aniž s ním bylo ukončeno azylové řízení.

Předsedu europoslanců ODS Jana Zahradila však na celém textu zaujala závěrečná informace: „Vydání se 2. května na poslední chvíli snažilo zabránit několik ministrů, včetně Miroslava Kalouska, který na letišti nechal blokovat letadlo cisternou.“  

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Tu si vyložil jako oslavu hrdinného ministra, který statečně čelil zvůli, a na svůj Facebook k tomu napsal: „NEVĚŘÍM! Jak dlouho budou ještě novináři opisovat jeden od druhého pohádku o statečném obránci lidských práv Kalouskovi, co prý nechal cisternou blokovat letadlo, aby 'zachránil' nevinného Rusa před vydáním?“

Zahradilovi se nechce věřit, že by novináři byli tak pitomí, případně neschopní. Každý si totiž podle něj může zjistit, že režim povolování odletů na letištích rozhodně neumožňuje něco takového, co se vypráví v bájné historce o „Kalouskově cisterně“. Podle ní se měl ministr financí, pod jehož resort pražské letiště jako státní podnik spadá, na poslední chvíli snažit zamezit vydání podnikatele do Ruska zablokováním letadla přistavenou cisternou.

Druhou alternativou podle Zahradila je, že se jedná o zaplacené PR, které má ministra financí ukázat v nejlepším světle, jako bojovníka za svobodu. „V každém případě je to naprostá kravina. Tak jen ji opisujte dál,“ vzkazuje Zahradil novinářům, kteří story o Kalouskově cisterně stále rozšiřují.

Co přesně napsal na Facebooku Jan Zahradil:

NEVĚŘÍM! Jak dlouho budou ještě novináři opisovat jeden od druhého pohádku o statečném obránci lidských práv Kalouskovi, co prý nechal cisternou blokovat letadlo, aby "zachránil" nevinného Rusa před vydáním? To jsou skutečně úplně pitomí? Nebo neschopní si zjistit, jak to na letišti opravdu chodí s režimem povolování odletů? Nebo je to zaplacené PR, které má Mirka ukázat v tom lepším světle? V každém případě je to naprostá kravina. Tak jen ji opisujte dál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …