Pivo, vážně? Nepříjemná věc pro Petra Fialu

28.07.2019 15:30

Levicově orientovaný server A2larm kroutí hlavou nad tím, co předvádí předseda ODS a profesor politologie Petr Fiala. Prý má v ruce řadu silných karet. Na Letné protestovalo obrovské množství lidí, čehož by mohl využít, stojí proti trestně stíhanému oligarchovi, na kterého si hodlá posvítit i EU. Ale Fiala tohle hodí za hlavu a vsadí na něco, co je pro někoho těžko očekávatelné – na pivo.

Pivo, vážně? Nepříjemná věc pro Petra Fialu
Foto: Svijany
Popisek: Pivo Svijany

Levicově orientovaný server považuje za slabinu, že je ODS pravicovou stranou, stranou liberálně-konzervativní. I tak by prý ale čekal, že vsadí např. na kritiku střetu zájmů Andreje Babiše. Fiala místo toho vsadil na pivo.

Anketa

Chcete, aby byl prezident Zeman sesazen z funkce?

9%
91%
hlasovalo: 35105 lidí

„Korporátní moloch převlečený za politické hnutí chce položit na lopatky s tématem pití za volantem. Právě pití piva chce Fiala z nějakých důvodů liberalizovat a dopřát Čechům jedno po obědě. Za tímto účelem natáčí videa, vyrábí infografiky a kultivovaně hovoří o zodpovědnosti a důvěře k občanům. Jeho političtí konkurenti prý českým občanům nedůvěřují, když jeho návrh v zemi, která má problémy s nehodami způsobenými alkoholem, považují za pitomost. Politik, který by občanům skutečně důvěřoval, by podle Fialova teorému důvěry, dovolil pivsonů po obědě rovnou deset. Pak by se vidělo,“ napsal server.

S benevolencí k alkoholu chtěl v barvách ČSSD do Senátu prorazit také Zdeněk Škromach. Ale pohořel. Server očekává, že nakonec pohoří i Fiala, protože nebudí dojem muže, který se bez pivka neobejde. Kdyby s tímto nápadem přišel lidověji působící politik, snad by mohl uspět, ale Fiala prý příliš mnoho šancí nemá.

Snad se prý Fiala důrazem na pivo snažil zakrýt svůj nabubřelý nápad. „Fiala politický útok na oligarchii pivem po obědě kombinuje s nápadem na vytvoření protibabišovské koalice opozičních stran, v jejímž čele by sám stanul. Pod svá křídla chce přitom stáhnout i Piráty, kteří mají vyšší preference než jeho ODS, a jeho návrh tak svou nabubřelostí nakonec několika pivy opravdu zavání. Piráti to pochopitelně odmítli a Fiala pak natočil další video o pivu za volantem,“ pokračoval server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…