Plánování vraždy exšéfa tajné služby a dalších prominentů. To není vtip

25.11.2013 6:56

Lékař Jaroslav Barták je znám znásilňováním a vydíráním svých deseti asistentek. Za tyto trestné činy byl také na čtrnáct let odsouzen. Podle informací Práva mu nyní hrozí až výjimečný trest, protože z vězení v Liberci plánoval nejméně tři vraždy, a to jako pomstu těm, kteří proti němu svědčili u soudu.

Plánování vraždy exšéfa tajné služby a dalších prominentů. To není vtip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Želízka, ilustrační foto

Vraždy měly být odvetou některým významným osobnostem a známým z Lions Clubu (Lvího klubu). Mělo to být zřejmě za to, že proti němu u soudu svědčili. Právo uvádí, že podle Bartákova dřívějšího vyjádření to byli právě oni, kdo se ho snažil dostat do vězení.

Podle informací Práva měli být oběťmi připravovaných vražd někdejší šéf vojenské tajné služby a nyní bezpečnostní expert Ándor Šándor, dále známý pražský advokát Oldřich Choděra a také pravoslavný kněz Eugen Freimann z Teplic.

Právu vše potvrdil žalobce Radim Kadlček z liberecké pobočky ústeckého krajského státního zastupitelství s tím, že mu hrozí výjimečný trest. „Mohu potvrdit, že v průběhu tohoto týdne bylo zahájeno trestní stíhání pětapadesátiletého muže pro zločin vraždy ve stadiu přípravy s tím, že oběti měly být tři. V téže věci bylo také zahájeno stíhání i pro zločin vydírání ve stadiu přípravy,“ uvedl.

Podle žalobce byl obviněn pouze jeden člověk. Barták si prý mezi spoluvězni vyhlédl ty, kteří měli brzy opustit výkon trestu, a údajně měl chtít, aby vybrané osoby pobodali v MHD. Jenže jeden z nich vše oznámil a zároveň zdůraznil, že nikdy neměl v plánu vraždit.

Právník Choděra odmítá, že by Barták mohl mít psychickou poruchu

„Nikdo z těch oslovených spoluvězňů neuvěřil bájné lhavosti doktora Bartáka a nemínil žádný čin vykonat,“ řekl včera zdroj Práva z justičního prostředí. Doplnil, že se u odsouzeného muže v poslední době progresivně projevuje zřejmě psychická porucha a není prý vyloučeno, že následně skončí v detenčním ústavu.

Šándor, Choděra i Freimann prý Právu včera potvrdili, že je liberecká policie kvůli údajné přípravě jejich vraždy nedávno kontaktovala a sdělila jim i Bartákovo jméno jako toho, kdo měl zločin plánovat.

 „Bojím se, že kdybych řekl, že je Barták blázen, tak ho mohou dát do nějakého ústavu a za rok propustit. Takže říkám, není blázen, je plně odpovědný a ať je raději v kriminále,“ řekl Právu právník Choděra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…