Plesl k ČSSD: Jdete jak ovce na porážku. Už se tomu ani nejde smát, je to ubohé a trapné

14.06.2017 8:29

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl se ve svém dnešním komentáři zamyslel nad zoufalstvím sociální demokracie. „V ČSSD se podivují nad tím, že je lidé nechtějí volit. Ale kdo chce volit stranu, v níž všichni obdivují krásné šaty nahého šéfa?“ zeptal se.

Plesl k ČSSD: Jdete jak ovce na porážku. Už se tomu ani nejde smát, je to ubohé a trapné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

Plesl označuje současné výkony premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), a nejen jeho, za tristní. „ČSSD je příliš důležitá politická síla, než aby bylo možné se založenýma rukama čekat na její pohřeb. A přesně k tomu teď, bohužel, tato strana směřuje,“ domnívá se a poukazuje na předvolební průzkumy, které podle něj ukazují, že Sobotka totálně projel vládní krizi. 

„Preference ČSSD letí dolů a vypadá to, že za pár týdnů už budou mít jen jednocifernou hodnotu. Pod Sobotkovým vedením zkrátka v ČSSD nefunguje nic. Nerozhodnost a zoufalství, s nimiž Sobotka vede vládu, voliče naprosto spolehlivě odpuzuje,“ dodal Plesl. Sobotka však není jediný, kdo zasazuje ČSSD kruté rány. Další rány zasazují místopředsedové, šéfové poslaneckého klubu a senátního klubu či předsedové horní a dolní komory parlamentu. „Pokud nejsou placení politickou konkurencí, měli už dávno jednat o tom, kdo z nich předsedu vystřídá. Fakt, že tak dosud neučinili, přispívá k pádu preferencí ČSSD stejnou měrou jako vybitá baterie jménem Bohuslav Sobotka,“ dodal kriticky Plesl.

A povšiml si i toho, co v minulých dnech řekl dlouholetý analytik strany Oto Novotný. Ten mimo jiné řekl, že největší sociálnědemokratickou morální autoritou je Jiří Dienstbier a že odstranění Sobotky z čela strany by byl další zbrklý krok. 

„Pokud takto přemýšlí přední analytik Lidového domu, je ČSSD ztracena. Má-li se strana vzchopit, musí analýza jejího stavu vypadat přesně opačně. Jiří Dienstbier je pro ČSSD navždy zatracenou slepou cestou a Sobotku je třeba okamžitě vystřídat. Problém je, že tohle dnes nikdo z čelných představitelů strany nedokáže vyslovit,“ dodal Plesl s tím, že všichni chodí kolem donaha vysvlečeného Sobotky a s úžasem nahlas obdivují jeho překrásný nový oblek. 

„Člověk už se tomu ani nemůže smát, jak je to ubohé a trapné. Lidé, kteří si myslí, že mohou vést tuto zemi, se chovají jako ovce kráčející na porážku. A ještě si u toho vesele zpívají, jak krásný a dlouhý život na ně čeká. Proč by v někoho takového měli voliči vkládat důvěru, když pánové a dámy z vedení ČSSD nejsou s to realisticky nahlédnout ani situaci, v níž se sami nacházejí? Proč? To by dnes mělo probrat grémium ČSSD, pravdivě si odpovědět – a konečně začít jednat,“ uzavřel Plesl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…