Plesl žertovně: Sjezd ČSSD porodí chromou kachnu, která se bude jen půl roku točit v kruhu. Co takhle rovnou odpískat volby a spojit se s myslivci

09.03.2017 11:20

Vtipnou glosu přinesl na svém facebookovém profilu šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl. Týká se nadcházejícího sjezdu ČSSD. K němu se vyjádřil i exčlen ČSSD a představitel odborů Vilém Rössler.

Plesl žertovně: Sjezd ČSSD porodí chromou kachnu, která se bude jen půl roku točit v kruhu. Co takhle rovnou odpískat volby a spojit se s myslivci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

„Už teď je jasné, že delegáti sjezdu ČSSD porodí chromou kachnu, která se bude půl roku točit v kruhu a zběsile plácat prostřeleným křídlem, zatímco nad její hlavou krouží hladoví orli. V takové situaci – a taky vzhledem ke stavu stranických financí – by asi bylo lepší ty podzimní volby úplně odpískat a spojit se s Českomoravskou mysliveckou jednotou. Ti se totiž taky často střílej mezi sebou,“ poznamenal ironicky Plesl.

„To je víc jak 140 znaků,“ poznamenal pak jeden diskutér. „Jak to? ‚Balíme to a slučujeme se s myslivci.‘ 35. Takže ještě zbývá 105 znaků na srdíčka,“ odvětil Plesl.

Rössler pro změnu zkonstatoval, že delegáti brněnského sjezdu budou mít jedinečnou příležitost otočit kormidlo ČSSD doleva. 

„Zvolením Bohuslava Sobotky se tato strana nejméně na další čtyři roky zahrabe hluboko pod zem a bude se horko těžko vyhrabávat. Bohuslav Sobotka parlamentní volby prohraje, ale jak ho znám, tak vinu bude svalovat tentokrát ne na Haška, ale na Jiřího Zimolu a všechny kolem sebe a svou vinu nikdy nepřizná,“ dovolil si také velmi kritická slova. Tato země podle něj stranu, jakou je ČSSD, potřebuje, ale tato strana nepotřebuje členy, jakými jsou Sobotka, Chovanec, Zaorálek a jim podobní.

„Jsem stále více přesvědčen, že na sjezdu musí jméno Sobotkova vyzyvatele zaznít a ten musí poslat Sobotku tam, kam bezesporu patří. Nechcete mi doufám tvrdit, že strana, která má 20 000 členů, nemá ve svých řadách nikoho lepšího, než je Sobotka,“ řekl kriticky. Následně vyzval, aby lidé nevěřili těm nesmyslům, které šíří sobotkovci, že nezvolením současného předsedy padne automaticky vláda.

„Historie ČSSD už jednou ukázala, že tomu tak není a navíc Babiš si bude chtít premiéra vychutnat až do konce,“ řekl. Závěrem vyzval delegáty a ostatní členy strany, aby dokázali, že jim nejde jen o dobře placená místa a volitelná místa na kandidátkách. „Pošlete Sobotku na smetiště dějin. Věřím ve zdravý rozum,“ zakončil.

Celý příspěvek Jaroslava Plesla:

Už teď je jasný, že delegáti sjezdu ČSSD porodí chromou kachnu, která se bude půl roku točit v kruhu a zběsile plácat prostřeleným křídlem, zatímco nad její hlavou krouží hladoví orli. V takový situaci - a taky vzhledem ke stavu stranických financí - by asi bylo lepší ty podzimní volby uplně odpískat a spojit se s Českomoravskou mysliveckou jednotou. Ti se totiž taky často střílej mezi sebou.

Celý příspěvek Viléma Rösslera:

Zítra začíná sjezd ČSSD v Brně a jeho delegáti budou mít jedinečnou příležitost otočit kormidlo ČSSD doleva.

Na okraj podotýkám, že zvolením Bohuslava Sobotky se tato strana nejméně na další čtyři roky zahrabe hluboko pod zem a bude se horko těžko vyhrabávat.

Bohuslav Sobotka parlamentní volby prohraje, ale jak ho znám, tak vinu bude svalovat tentokrát ne na Haška, ale na Jiří Zimola a všechny kolem sebe a svou vinu nikdy nepřizná.

Tato země stranu jakou je ČSSD potřebuje, ale tato strana nepotřebuje členy jakými jsou Sobotka, Chovanec, Zaorálek a jim podobní.

Jsem stále více přesvědčen, že na sjezdu musí jméno Sobotkova vyzyvatele zaznít a ten musí poslat Sobotku tam, kam bezesporu patří.Nechcete mi doufám tvrdit, že strana, která má 20 000 členů nemá ve svých řadách nikoho lepšího než je Sobotka.

Nevěřte těm nesmyslům, které šíří sobotkovci, že nezvolením Sobotky padne automaticky vláda.Historie ČSSD už jednou ukázala, že tomu tak není a navíc Babiš si bude chtít premiéra vychutnat až do konce.

Vážení delegáti a ostatní členové strany, dokažte, že vám nejde jen o dobře placená místa a volitelná místa na kandidátkách, kterých už moc nebude a pošlete Sobotku na smetiště dějin.

Věřím ve zdravý rozum.

Vilém Rössler, exčlen ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…