Plzeňský primátor z ODS truchlí za knížete. Prý je to naděje

27.01.2013 16:15

Plzeňský primátor Martin Baxa je smutný. To si čtenář pomyslí, když si přečte jeho poslední statusy na sociální síti Facebook. Zástupce ODS tak paradoxně supluje TOP 09, která už Schwarzenbergovu prohru příliš neřeší.

Plzeňský primátor z ODS truchlí za knížete. Prý je to naděje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

"Včerejší ples TOP 09 byl nakonec příjemný, ostatně v Plzni Karel vyhrál! Ale samozřejmě jsme společně trochu i posmutnili. Výsledek prezidentské volby nezbývá než respektovat, je to jasná vůle většiny," uvedl v neděli po poledni Baxa. "Jsem si ovšem jistý tím, že se někteří Zemanovi voliči rozhodovali na základě zmanipulovaných informací či přímo lží, které Zemanova kampaň šířila. Ale co vnímám dnes jako nejdůležitější: 45% - 2,2 milionu hlasů pro Karla je nadějí a příslibem do budoucna!" dodal.

Ze lží a vzájemných manipulací se však obviňují oba volební štáby prezidentských kandidátů. Zeman hanil MF Dnes, předseda TOP 09 pak údajně nekalou inzerci v tištěném Blesku.

V neděli již emoce značně vychladnuly a na Facebooku se objevily pouze dvě nové skupiny, o nichž PL informovaly. První přímo podporuje Miloše Zemana na Pražském hradě, druhá se naopak za jeho vítězství stydí. Obě dohromady mají 15 tisíc fanoušků.

reklama

autor: tan

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…