Po bitvě je každý generál, zhodnotil Janouškovu nehodu Husák

29.03.2012 22:29

Roman Janoušek se řítil po silnicích se dvěma promile v krvi, když se mu do cesty přimotala žena... Policie na mol opilého Janouška vyslechla a poslala ho domů vystřízlivět. Ani s testy na drogy ho nezdržovali. „Policie je po právu kritizována, situace na místě dopravy nebyla úplně zvládnuta,“ vyjádřil se náměstek policejního prezidenta Vladislav Husák k netradičnímu postupu policie.

Po bitvě je každý generál, zhodnotil Janouškovu nehodu Husák
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek po svém zadržení za jízdu v opilosti

Vladislav Husák se rozhodl z funkce odstoupit kvůli snižování počtu náměstků na policii ze čtyř na tři. „Řekl jsem, že na pozici nelpím a jsem připraven dát místo někomu jinému,“ vysvětlil svou solidaritu Husák v Impulsech Václava Moravce. S Janouškem prý jeho odchod nemá nic společného. „Kategoricky odmítám svůj vliv na šetření případu pana Janouška. Můj odchod s tím nesouvisí, je navázán na organizační změny. Chtěl jsem ulehčit situaci policejnímu prezidentovi,“ dodal.

Na důkaz své neviny je připraven předložit výpis mobilního telefonu generální inspekci bezpečnostních sborů, která se bude případem zabývat. „Nemám nejmenší problém tento výpis poskytnout a předpokládám, že inspekce bude kontrolovat i jiné mobily, například pana Janouška,“ uvedl Husák.

Janouška vůbec nepoznali

Případ Janoušek rozdělil policejní odbory na dva tábory. První podporuje šéfa pražské policie Martina Vondráška a druhý policejního prezidenta Petra Lessyho. Lessy vyzval Vondrášku k rezignaci s tím, že by měl z autonehody vyvodit osobní důsledky. „Neřekl bych, že je police rozdělena, ale vládne zde několik názorů na řešení situace. Měli bychom počkat, k jakým závěrům dojde inspekce, ale situace na místě dopravní nehody nebyla úplně zvládnuta,“ přiznal Husák.

Odstupující náměstek bránil policisty, že pravděpodobně vůbec nevěděli, s kým mají tu čest. „Ne všichni žijí jakousi mediální realitou a znají Janouška. Informační systém avizuje, když má daná osoba speciální postavení, ale Janoušek je běžný občan. Není to systémové selhání. Některé kroky policie nebyly úplně šťastné, přisuzuji to jistému rutinérství, možná nekompetentnosti a přetíženosti policistů. Na druhou stranu po bitvě je každý generál,“ vysvětlil Husák a dodal, že přetíženost je způsobena snižujícím se počtem policistů. „Sníží se komfort občanů,“ upozornil.

Husák by měl ve funkci skončit na konci května. „Doufám, že nějaké místo u policie pro mě bude, nechci odejít do soukromého sektoru,“ naznačil Husák své plány.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…