Po chlapsku. Hamáček přiznal chybu s rouškou, poslal peníze nemocnici. A u lidí to slaví úspěch

01.04.2020 21:51

Předsedu ústředního krizového štábu a vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) nachytali při porušení vládního nařízení o povinném nošení roušek, které platí od půlnoci 18. března. K věci se postavil čelem, svou chybu uznal, omluvil se a poslal finanční dar Fakultní nemocnici v Motole. Veřejnost jeho přístup ocenila.

Po chlapsku. Hamáček přiznal chybu s rouškou, poslal peníze nemocnici. A u lidí to slaví úspěch
Foto: reprofoto: ČT24
Popisek: Jan Hamáček na tiskové konferenci.

Anketa

Vláda dá živnostníkům příspěvek 25 000 Kč. Je to moc, nebo málo?

63%
17%
20%
hlasovalo: 20296 lidí
Ministra vnitra Jana Hamáčka usvědčila fotografie pořízená při probíhající videokonferenci, kde mezi svými kolegy seděl bez ochranných prostředků dýchacích cest. Sám fotografii kolující po sociálních sítích pak zveřejnil na svém Twitteru a chybu bez vytáček přiznal.

„Na Twitteru se dnes objevila fotografie z videokonference, kde nemám roušku. Nebudu se vymlouvat, byla to chyba, pravidla platí pro každého,“ uznal Hamáček.

Za porušení tohoto nařízení vlády hrozí pokuta až deset tisíc korun, ani tomu se Hamáček nehodlal vyhnout. „Pravidla platí pro každého. Odeslal jsem 10 tisíc korun jako dar FN Motol,“ oznámil ve svém tweetu.

„Teda... takhle se k pochybením staví chlap. Nevymlouvá se a přijme zodpovědnost. Díky,“ zněla slova uznání uživatele Jakuba Procházky v následné diskusi.

„To je rozumné. Kdybyste se tvářil, že se to nestalo, bylo by to trapné jako Babišovy lži,“ napsala přispěvatelka do diskuse Pavla.

Jiní však naráželi, že na fotografii očividně není sám, kdo si svá ústa a nos nechrání sám. „Bez roušky je Vás tam víc, vypadá to min. na 40 000,“ konstatoval Jiří Jetel.

Naráželi především na ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou, která seděla proti Hamáčkovi. „A co Jana Maláčová, už taky vysolila 10 000 Kč?“ zajímal se falešný twitterový profil poslance Jaroslava Faltýnka.

„A paní naproti? Kdyby alespoň měla červený svetr,“ poznamenal k fotografii profil CZECH-RE-PUBLIC-IT narážející zřejmě na červený svetr, kterým na nedávné mimořádné vládní tiskové konferenci zaujal Hamáček a díky kterému podle některých názorů hovořil jako státník.

Přiznat chybu je čestné a v politice vzácné, přidal svůj názor i Weaselboy a rovněž připojil děkovná slova za Hamáčkův přístup.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …