Po státním smutku bude večírek. Zahrají na něm Plastici

21.12.2011 13:10

V pátek 23. prosince zakončí třídenní státní smutek večírek a koncert v pražské Lucerně. Na počest Václava Havla zde zahrají Plastic People of the Universe nebo třeba Vladimír Mišík.

Po státním smutku bude večírek. Zahrají na něm Plastici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Průvod za rakví s ostatky Václava Havla na Pražský hrad

Třídenní státní smutek bude zakončen v pátek 23. prosince večírkem na počest Václava Havla. Koncerty několika kapel a snad i zahraničních zpěváků, které exprezident obdivoval, proběhnou symbolicky v pražské Lucerně.

Akce začne v 17:30 a skončí nejpozději ve 23:30, protože pak bude Štědrý den. Vstup bude zdarma, přesto si ale návštěvníci budou muset pořídit vstupenky. "Z bezpečnostních důvodů bude kapacita omezena na čtyři tisíce lidí, to je absolutní strop," uvedl pro iDnes.cz dlouholetý mluvčí Havla Ladislav Špaček.

Večírek bude v přímém přenosu vysílat i ČT od 20 do 22 hodin. Vystoupí na něm především Plastic People of the Universe, kde byl Havel i čestným „nehrajícím“ členem. Jako první píseň zahrají Nikdo, která podle kapely k exprezidentovi textem sedí. Zpívá se v ní "Nikdo nikdy nikde nikam se nedostal. Snad já? Takový vůl přece jen nejsem."

Dál na koncertu zahrají Monkey Business a písničkáři Vladimír Mišík a Vladimír Merta. Zahraniční hosté zatím nejsou jistí. Pořadatel se snaží přesvědčit rockera Lou Reeda a zpěvačky Joan Baezovou a Suzanne Vega, což byli Havlovi přátelé i obdivovatelé. "Lou Reed jako rocker se přece nebude někde ohlašovat tři dny předem. Ten buď přijde, nebo ne," dodal s humorem Špaček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…