Po střetu v Mariupolu jsou podle ukrajinského ministra tři mrtví

17.04.2014 8:27

Konflikt, který se rozhořel ve středu večer v Mariupolu na jihovýchodě Ukrajiny, si vyžádal životy tří proruských separatistů. Podle agentury Interfax to dnes uvedl ukrajinský ministr vnitra Arsen Avakov na Facebooku.

Po střetu v Mariupolu jsou podle ukrajinského ministra tři mrtví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí proběhl protest Za vaši i naši svobodu-Ne ruské okupaci Ukrajiny

Střet podle něj vzplanul poté, co kolem 300 útočníků napadlo místní jednotku sil ministerstva vnitra. Poté následovala „operace s cílem lokalizovat bandy útočníků". Výsledkem byli tři mrtví, 13 zraněných a 63 zadržených osob.

Avakov podle agentury Ukrinform uvedl, že útočníci házeli zápalné lahve a také začali střílet. Až poté příslušníci sil ministerstva vnitra zahájili odvetnou palbu. Po krátkém boji policisté a národní garda dav rozehnali, útočníky lokalizovali a odzbrojili.

Kromě zbraní byly podle ministra u zadržených zabaveny i komunikační prostředky a telefony ruských operátorů. Policie nyní zjišťuje totožnost zadržených.

Avakov rovněž informoval, že kvůli intenzitě útoku vojenskou jednotku v Mariupolu posílila speciální jednotka Omega a byly tam rovněž přemístěny vrtulníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…