Pocheho maňásek. Starý Klaus drsně utřel Petříčka, a nejen jeho

11.02.2019 8:02

Exprezident Václav Klaus se v rozhovoru pro Lidové noviny rozmluvil o současném šéfovi diplomacie Tomáši Petříčkovi (ČSSD). A rozhodně si nebral servítky.

Pocheho maňásek. Starý Klaus drsně utřel Petříčka, a nejen jeho
Foto: Screen: FTV Prima
Popisek: Exprezident Václav Klaus v pořadu Partie.

Ministra zahraničí nazval Klaus Pocheho maňáskem. Zároveň dodal i skutečnost, proč je podle něj Petříček ve vládě. „Myslím, že ten Pocheho maňásek je ve vládě jen proto, aby maximálně provokoval naprosto iracionálními výkony ministra zahraničí. Myslím, že se tím jenom má pořád demonstrovat slabost pozice premiéra Babiše. A zdá se, že on bude tak dlouho napínat tětivu luku...“ zmínil Klaus.

Anketa

Skončí krize ve Venezuele válkou?

71%
29%
hlasovalo: 2820 lidí

On sám to vnímá jako obrovský problém, neboť jsme nikdy podle něj neměli zahraniční politiku. „Vždy jsme byli odmocnina politiky Evropské unie nebo přesněji Německa. Ale co dělá Petříček se svými pochvalami banderovcům a přijímáním Krymských Tatarů... A co pan prezident přidává slovy, že chce pozvat nového venezuelského kvazi prezidenta, to jsou, myslím, naprosté hlouposti, které bychom snad jako rozumní lidé a rozumná země po sto letech existence dělat neměli,“ sdělil zostra Klaus. 

Společně s Janou Maláčovou (ČSSD) považuje Petříčka za „nejsilnější kusy vlády“. „Protože oni tu vládu determinují. O ostatních v podstatě skoro nic neslyšíte. Jedna osobnost v oblasti sociální a druhá v zahraniční politice dělají velice extrémní zásahy a návrhy. Myslím, že v cizině si nad panem Petříčkem musí ťukat na čelo,“ podotkl k tomuto tématu Klaus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…