Poctivý Bém: Dráždí mě pochybné tendry

20.09.2010 22:55

Dosluhující primátor hlavního města proslul souvislostí s několika pochybnými veřejnými zakázkami. Na konci funkčního období bilancuje, jak byla jeho pražská vláda úspěšná.

Poctivý Bém: Dráždí mě pochybné tendry

"Nenechává mě klidného žádná investice z veřejných peněz, která není v normě," dušoval se Bém v Událostech, komentářích na ČT24.

Opakovaně pak v rámci dotazu na předražený pražský okruh proklamoval, že na světě není žádné město, které by podobnou stavbu dotovalo čistě ze svých peněz. "V tom je Praha naprostý unikát, žádná metropol si nikdy nepostavila vnitřní transitní síť za městské peníze."

Já si myslím, že jsem uspěl

Ve funkci prý neselhal, ačkoli se z hlediska dopravy nesplnilo to, co sliboval, když do úřadu vstupoval. Tedy "Praha průjezdná".

"Já si myslím, že jsem uspěl. Okruhy se od revoluce nikdy nestavěly tak rychle jako za mě. Jedna část okruhu je hotová. Staví se Blanka, tedy nejnáročnější stavba, co si v Čechách můžeme představit," hájil se. Že se to nestihlo, jak předpokládal, je věc jiná.

Pochybný drahý projekt

"Na pražském okruhu mě znepokojují dodatečné změny v projektu," komentoval drahou stavbu, která roste nejrychleji za posledních 20 let, Tomáš Kramár ze sdružení Oživení.

"Došlo k rozšíření tunelu a navýšení částky za stavbu, což nikdo nemůže prozkoumat, že bylo objektivní. Došlo ke změně projektu okružní křižovatky a mostu. Mělo to něco ušetřit, ale ministerstvo ani Praha nikde nepíše kolik, takže já si myslím, že spíš stát zase ostrouhal."

Čtěte:

Velká sláva: Ještěže Bárta okruh nezarazil, vtipkoval Klaus

Sbohem a šáteček. Bém se na Facebooku rozloučil s magistrátem

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…