Podle ČSSD není TOP 09 v Praze připravena ke kompromisům

30.05.2013 14:39

Na pražském magistrátu se uskutečnilo další kolo jednání ČSSD a TOP 09 o podmínkách další spolupráce ve vedení města. Zástupci ČSSD vystoupili na krátkém brífinku. Podle ČSSD není TOP 09 připravena ke kompromisům a je stále mnoho témat, kde nemohou strany najít potřebný kompromis. Je možné, že TOP 09 bude opět jednat o koalici s ODS.

Podle ČSSD není TOP 09 v Praze připravena ke kompromisům
Foto: red
Popisek: Magistrát hlavního města České republiky

Zastupitel a předseda klubu ČSSD Miroslav Poche novinářům řekl, že se s TOP 09 nedohodli například na jízdném pro Pražany. ČSSD odmítá zdražování jízdného. Další zásadní věcí, o které se také nedohodli, je pro ČSSD používání uzavřených výběrových řízení (použitých u Opencard nebo tunelu Blanka) a také možnost zasahovat do změn v územním plánu.

Podle Pocheho je neochota TOP 09 se dohodnout velká a s výsledky dnešního jednání hodlá seznámit pražské vedení ČSSD. To by se mělo uskutečnit během víkendu, a to tak, aby v pondělí měli zastupitelé ČSSD stanovisko svého vedení a podle něj mohli dál postupovat v jednáních na magistrátu.

ČSSD je i nadále ochotná vyjednávat

ČSSD je v mnoha otázkách schopná jednání a kompromisů, ale podle zastupitelů tomu tak není u TOP 09. Přestože další termín schůzky představitelů obou stran není stanoven, je pravděpodobné, že jednání bude ještě v příštím týdnu pokračovat.

Možná dohoda se ukazuje prý v oblasti problematiky nemocnic, bytového fondu nebo transformace divadel. Domluvu lze prý najít i na nerušení malých, okrajových městských částí Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…