Podle ČT jsou vlastenci ti, kteří mají zahalené tváře, řvou nic než národ... Vlastenectví je zesměšňováno, zlobí se olympionik Kůrka

16.04.2017 15:33

Mládež není vedena k vlastenectví a jakékoliv projevy vlastenectví jsou zesměšňovány, tvrdí olympionik Jan Kůrka v rozhovoru pro server Prvnizpravy.cz.

Podle ČT jsou vlastenci ti, kteří mají zahalené tváře, řvou nic než národ... Vlastenectví je zesměšňováno, zlobí se olympionik Kůrka
Foto: archiv J. Kůrka
Popisek: Jan Kůrka před mateřským střeleckým oddílem v Plzni - Lobzích

Ten připomíná, že Kůrka je nejstarším zastupitelem v zemi. V Plzeňském kraji si jej občané zvolili do zastupitelstva na kandidátce Strany práv občanů. Jako bývalý předseda Klubu českých olympioniků bývá každoročně i na slavnostním vyhlašování cen fair play za předchozí rok. Při té příležitosti také serveru Prvnizpravy.cz poskytl rozhovor.

  • Celý text je ZDE

„Položme si otázku, jak lidé chápou vlastenectví. Pokud jim to servíruje televizní zpravodajství například České televize, tak podle nich vlastenci jsou ti, co mají zahaleny tváře, řvou po ulicích, že není nic jiného než národ a za nepřátele Česka považují všechny, co mají jinou pleť,“ uvedl Kůrka.

A kdo je podle něj příkladný vlastenec? „Jsou například sportovci, kteří v mnoha případech, aby mohli reprezentovat svoji vlast, si vybírají dovolenou a častokrát i většinou za své peníze odcestují do zahraničí, kde v barvách České republiky vybojují medaile nebo dosáhnou vítězství. Tohle že není vlastenectví? Vždyť se při získání zlaté medaile nebo před mezistátním utkáním hraje česká hymna a vlaje nebo se vztyčuje česká vlajka,“ odpověděl Kůrka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…