Podle knížete se z Česka stává evropská země. Vždyť zatkli Ratha

15.05.2012 22:00

Zatčení poslance Davida Ratha je podle Karla Schwarzenberga symbolem, že se z České republiky stává evropská země. Předseda TOP 09 v tom vidí výrazný zvrat.

Podle knížete se z Česka stává evropská země. Vždyť zatkli Ratha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

"Policie ať koná, jak je její povinností. I vysoce postavení politici by měli být pod drobnohledem policie, včetně mě," uvedl pro agenturu Mediafax ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

"Jsem opravdu rád, že u nás nastal zvrat, že se už policie nevyhýbá vysoce postaveným politikům. To je zdravý symbol toho, že se v pravém slova smyslu stáváme evropskou zemí," chválil české policisty.

SLEDUJEME Rathovo zadržení

Zároveň však podle svých slov doufá, že se vina středočeského hejtmana neprokáže. "Doufám, kvůli panu hejtmanovi Rathovi, že se nic neprokáže," dodal Schwazenberg.

Ratha zatkla policie v pondělí večer s krabicí od bot, v níž našla sedm milionů korun. Údajně byl zadržen těsně po spáchání trestného činu přijetí úplatku. Státní zástupkyně Lenka Bradáčová již požádala o vzetí poslance do vazby.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…