Podle soudce by Pancová na kauci neměla. Na rozdíl od Ratha

05.09.2012 22:29

V případě Kateřiny Pancové rozhodoval soud přísněji než u Davida Ratha. Odůvodnil to tím, že by mohla bývalá ředitel kladenské nemocnice utéct z České republiky. Oproti Rathovi jí nebyla nabídnuta ani kauce, a to proto, že její příjmové poměry nejsou takové, aby na kauci stačily.

Podle soudce by Pancová na kauci neměla. Na rozdíl od Ratha
Foto: repro TV Nova
Popisek: Petr Kott a Kateřina Pancová

„Záleží to na faktorech podstatných pro přijetí peněžité záruky. Příjmové poměry Pancové nebyly takové, aby stačily na připuštění peněžité záruky,“ uvedl soudce Jiří Wažik pro server Lidovky.cz. „Teoreticky se to dá považovat za přísnější rozhodnutí,“ dodal ve srovnání s Davidem Rathem.

U Martina Jireše a Pavla Drážďanského soud rozhodl, že mohou odejít z vazby, a to hned bez kauce. „U nich nebyly vazební důvody shledány vůbec. Soud nedospěl k pocitu, že by mohli uprchnout, nebo se skrývat. Je to dáno i sazbou, ve které se nacházejí, jsou v jiné právní kvalifikaci než Pancová a Rath. Jedním z důvodů vazby útěkové je hrozba vysokého trestu. Za takový se považuje trest od osmi let, což v případě Jireše ani Drážďanského nehrozí, jsou v sazbě od dvou do osmi let,“ upřesnil.

„Je tam spousta konkrétních faktorů, které nyní nelze vyslovovat, protože věc je stále vyšetřována. Jedním z nich je nicméně třeba to, že již nejsou spjati se společnostmi,“ poukázal na firmy, prostřednictvím nichž měli páchat trestnou činnost.

Žalobce na rozhodnutí soudu v těchto dvou případech podal stížnost, tu však neodůvodnil. „Stížnost není nutné odůvodňovat a státní zástupce tak neučinil. Odůvodní ji písemně, velmi pravděpodobně před rozhodováním krajského soudu,“ doplnil pro server.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…