Podle vyšetřovatelů se metanol dostal do lahví omylem

15.09.2012 14:12

Nebezpečný metanol se do lahví dostal nejspíš omylem, a to v nelegální stáčírně. Myslí si to policejní vyšetřovatelé, jasno ale zatím stále nemají. Po prodejcích se teď policisté více zaměří na distributory. Českému rozhlasu to řekl náměstek ministra vnitra Jaroslav Hruška.

Podle vyšetřovatelů se metanol dostal do lahví omylem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alkohol, ilustrační foto

„Přes noc a za včerejší den bylo provedeno téměř 20 tisíc kontrol, policie dělá maximum, co může. V tuto chvíli se pohybují v rovině distributorů, takže se posunuli o patro výš, už nejsou jen v rovině prodejců,“ tvrdí náměstek.

SLEDUJEME téma: Metylalkohol

Policisté podle něj už zřejmě zajistili většinu nebezpečného alkoholu v prodejnách. Nyní se chtějí zaměřit na distributory. Metanol se podle všeho dostal do lahví kvůli omylu podvodníků, kteří pančovaný alkohol vyrábějí. 

„Přikláníme se při neformálních konzultacích k tomu, že pravděpodobně někdo použil metylalkohol, aniž asi chtěl, protože pokud funguje černý trh s alkoholem, tak je jasné, že hlavní motivací je finanční zisk. A tato situace paradoxně nepomáhá ani těm, kteří porušují zákon a podílí se na černém trhu,“ vysvětluje Hruška.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…